Acasă Actualitate 40 – 50 de pacienţi aşteaptă un loc pentru internare, în timp...

40 – 50 de pacienţi aşteaptă un loc pentru internare, în timp ce toate paturile sunt ocupate cu oameni care luptă pentru viaţă, la un spital județean din vestul țării

DISTRIBUIȚI

Zeci de oameni diagnosticaţi cu COVId-19 aşteaptă zilnic un loc la Spitalul Judeţean Arad, în timp ce paturile de pe secţii sunt ocupate de pacienţi cu forme severe de boală, cu afectare pulmonară mare, care necesită suport de oxigen. 

”Zilnic, în medie, 40-50 de pacienţi diagnosticaţi cu virusul SARS CoV-2 aşteaptă eliberarea unui loc pe secţiile COVID-19 – în timp ce toate paturile de pe secţii sunt ocupate cu pacienţi care luptă pentru viaţă! Majoritatea prezintă forme severe de boală, cu afectare pulmonară mare şi necesită suport de oxigen”, au scris, luni, pe Facebook, reprezentanţii Spitalului Judeţean Arad.  Aceştia anunţă că medicii, asistenţii medicali, infirmierele, brancardierii lucrează la foc continuu pentru a asigura investigaţiile, tratamentul şi îngrijirile medicale necesare fiecărui pacient în parte.

”Pe masa din triaj sunt zeci de fişe medicale ale pacienţilor care aşteaptă un loc – se ţine în permanenţă legătura cu secţiile pentru a afla cât mai repede câţi pacienţi externează. Este greu de imaginat ce se întâmplă în Unitatea Primire Urgenţe sau pe secţiile COVID-19 unde aproape fiecare pacient este dependent de masca de oxigen. Fiecare luptă pentru viaţă şi speră să ajungă cu bine la familie”, au mai precizat reprezentanţii unităţii medicale.

Aceştia explică faptul că pentru investigaţiile radiologice sau imagistice aceşti pacienţi sunt transportaţi într-un scaun rulant sau pe targă, cu butelia de oxigen lângă ei.

”Pacienţii sunt evaluaţi şi de către medici infecţionişti, pneumologi şi în funcţie de gravitate de medici de anestezie şi terapie intensivă, apoi aşteaptă eliberarea unui loc în secţii. Aşteptarea se întinde pe câteva ore pentru pacienţii care necesită internare în secţie COVID-19 şi pe câteva zile pentru pacienţii care au nevoie de terapie intensivă. Până la eliberarea unui loc, personalul medical din urgenţe îngrijeşte, rând pe rând, atât pacienţii aflaţi deja sub tratament cât şi pe cei tocmai sosiţi în urgenţe.  Colegii noştri din urgenţe sunt mereu pe baricade – rămân peste program pentru a da o mână de ajutor chiar dacă a doua zi se întorc din nou pe ”front”, au mai transmis reprezentanţii spitalului.  Aceştia au publicat şi o serie de imagini care arată aglomeraţia din spital şi aproape totţi pacienţii conectaţi la surse de oxigen. 

Sursa: news.ro

Comentarii

comentarii