Acasă Cultura 40 de ani de la înfiinţarea Ansamblului Banatul

40 de ani de la înfiinţarea Ansamblului Banatul

582
DISTRIBUIȚI

Cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la înfiinţare, Ansamblul folcloric profesionist „Banatul” a susţinut un concert aniversar, miercuri, 10 noiembrie, de la ora 18.00, pe scena Sălii Capitol. Au cântat şi au dansat, pentru publicul timişorean şi invitaţii din toată ţara, mulţi dintre interpreţii şi dansatorii care au făcut parte din Ansamblul Banatul de-a lungul celor 40 de ani de existenţă.

În faţa unei săli arhipline, spectacolul s-a desfăşurat pe durata a patru ore şi s-a bucurat de aprecierea tuturor celor prezenţi, de la simpli spectatori la reprezentanţi ai autorităţilor locale şi directori ai altor ansambluri din ţară.
Ansamblul Banatul a fost înfiinţat în septembrie 1970, prin comasarea a două colective artistice: Ansamblul „Doina Banatului” din Caransebeş şi Ansamblul Sârb de Stat din Timişoara. Este unicul ansamblu folcloric profesionist din Banat, care dispune de orchestră şi de dansatori profesionişti, şi valorifică atât folclorul din zona de câmpie, cât şi pe cel din zona de munte a Banatului. Câştigător de trei ori al Concursului Naţional al Ansamblurilor Folclorice Profesioniste din România şi având numeroase turnee internaţionale, Ansamblul Banatul a reprezentat locul în care s-au consacrat nume importante ale folclorului românesc.
 

 

Comentarii

comentarii