Acasă Eveniment 400 euro mită refuzată de un poliţist de frontieră

400 euro mită refuzată de un poliţist de frontieră

DISTRIBUIȚI

În urma denunţului formulat de un poliţist de frontieră din cadrul Sectorului PF Naidaş, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin, cu sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, au prins în flagrant un tânăr care a oferit suma de 400 euro poliţistului de frontieră, pentru a nu se lua măsurile legale împotriva sa.
Luni noaptea, în cadrul unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii traficului ilicit de ţigări netimbrate, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Naidaş, judeţul Caraş-Severin, au oprit, pentru control, autoturismul condus de Saitoș Lazăr, în vârstă de 27 ani, din localitatea Moraviţa, judeţul Timiş, despre care deţineau informaţii că se ocupă cu traficul ilegal de ţigări netimbrate. În urma controlului, poliţiştii de frontieră au depistat cantitatea de 1.000 pachete de ţigări pentru care conducătorul auto nu poseda acte de provenienţă.
Pentru a nu i se confisca ţigările şi a nu se lua măsurile legale împotriva sa, acesta a oferit unuia dintre poliţiştii de frontieră suma de 400 euro. Omul legii a refuzat să accepte mita şi i-a adus la cunoştinţă că fapta sa constituie infracţiune, dar cetăţeanul a insistat în oferirea banilor.
În aceste condiţii, poliţistul de frontieră a sesizat ofiţerii D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin, care au luat măsuri pentru organizarea flagrantului. Bărbatul a fost prins în flagrant în timp ce oferea poliţistului de frontieră suma de 400 euro.
Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită faptă prevăzută de art. 255 din C.P. raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, procurorul de caz dispunând reţinerea acestuia pentru 24 de ore.
Saitoș Lazăr a fost prezentat Tribunalului Caraş-Severin cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, dar a primit doar 15 zile de arest, decizie la care a făcut recurs.

Comentarii

comentarii