Acasă Eveniment 41 de cetăţeni străini, depistați ascunși de polițiștii de frontieră

41 de cetăţeni străini, depistați ascunși de polițiștii de frontieră

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul punctelor de trecere a frontierei Vărșand și Nădlac II au depistat 41 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei automarfare încărcate cu detergent, euro paleți și biciclete.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară doi cetățeni români, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în România. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, detergent și euro paleți, pentru societăți din Italia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, respectiv pe osia semiremorcii, deasupra locului destinat roții de rezervă, 33 de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state din Africa și Asia (Bangladesh, Nepal, India, Pakistan și Algeria) cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui ansamblu rutier condus de un cetățean bulgar, care transporta biciclete pentru o societate comercială din Germania. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, ascunși în compartimentul destinat mărfurilor, opt cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan și India, majoritatea solicitanți de azil în țara noastră.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii