Acasă Actualitate 5 Beneficii WOW ale unei case bine amenajate şi decorate

5 Beneficii WOW ale unei case bine amenajate şi decorate

DISTRIBUIȚI

Spaţiul în care locuieşti are un impact mai mare decât crezi asupra stării tale de bine, ba chiar şi asupra nivelului de productivitate sau organizare. Contează cum îţi amenajezi şi decorezi casă, nu doar pentru propria plăcere, ci şi pentru a întreţine şi îngriji corespunzător proprietatea sau proprietatiile pe care le deţii.

Află de mai jos de ce merită să investeşti în amenajarea casei şi ce beneficii WOW îţi poate aduce acest lucru:

Te ajută să te relaxezi

O casă frumos decorată şi amenajata devine un spaţiu în care te poţi relaxa uşor şi unde poţi să ai parte de toate activităţile preferate. Da, felul în care arata casa ta poate contribui la formarea unor emoţii pozitive sau negative.

O casă dezorganizata, care nu e amenajata pe gustul tău, nu va deveni prea uşor un loc pe care să-l numeşti “acasă”, în care să te bucuri de confort. Cu cât spaţiul în care locuieşti e mai organizat, cu atât îţi va fi mai uşor să îţi desfăşori activităţile de zi cu zi, de la muncă la gătit.

Îţi exersezi creativitatea

Amenajarea şi decorarea casei te va ajuta să îţi exersezi creativitate. Vei avea un spaţiu întreg cu care te poţi juca oricum doreşti. De la piese de mobilier şi până la accesorii de toate felurile, de la covoare ieftine şi până la lumânări parfumate, tu decizi cum vrei să arate spaţiul în care locuieşti.

Gândeşte-te la casa ta ca la o pânză de pictură pe care o poţi colora şi desena după bunul plac. Ai o mulţime de variante când vine vorba de amenajări interioare: să înlocuieşti finisajele, mobilierul sau decoraţiunile, să schimbi aşezarea pieselor de mobilier sau pur şi simplu să reorganizezi fiecare cameră.

Creşte valoarea proprietăţii

O proprietate renovată şi amenajata cu bun-gust înseamnă de cele mai multe ori o vânzare mai rapidă, la un preţ mai bun. Dacă vei dori să îţi vinzi casa sau apartamentul, ţine minte că aspectul estetic contează de fiecare dată, mai ales pentru potenţialii cumpărături.

Încearcă pe cât posibil să întreţii spaţiul în care locuieşti, să îl amenajezi cu bun-gust şi chiar să îl renovezi de la 0 în decurs de 5-10 ani. Finisajele pe care le alegi, mobilierul, chiar şi decoraţiunile, de la tablouri şi până la covoare ieftine, toate pot contribui la crearea unui spaţiu mai valoros, atât la propriu, cât şi la figurat.

Poţi să te bucuri de evenimente acasă

Când locuinţa ta e amenajata şi decorată ca la carte, ai ocazia să te bucuri de o mulţime de evenimente frumoase, chiar la tine acasă. O casă primitoare şi frumoasă devine locul perfect pentru evenimente diverse cu cei dragi, de la aniversări şi până la Sărbători. Dacă ai şi o terasă sau grădină, atunci cu siguranţă vei avea parte de o mulţime de vizite.

Ai variante pentru toate bugetele

În ziua de azi, un apartament sau o casă amenajata cu bun-gust se poate obţine cu aproape orice tip de buget. Ba mai mult, dacă optezi pentru finisaje şi mobilier cu design clasic, minimalist, poţi folosi decoraţiunile pentru a da personalitate spaţiului.

Covoarele ieftine, lumânările parfumate, lenjeriile de pat, pernele decorative, vazele cu flori sau plantele de apartament, toate îţi sunt de folos să transformi o acasă în acasă. Anumite decoraţiuni se pretează chiar pentru toate camerele casei, cum ar fi covoarele ieftine sau oglinzile.

Când alegi să ai grijă de casa ta, faci o investiţie în starea ta de bine. O casă decorată şi amenajata ca la carte, indiferent de stilul ales, înseamnă un spaţiu unde poţi trăi armonios. Felul în care arata casa ta îţi poate influenţa atât nivelul de energie, cât şi nivelul de productivitate. De aceea, e o idee bună să faci o investiţie durabilă şi să îţi întreţii casa cât mai bine.

Comentarii

comentarii