Acasă Actualitate 5 februarie! Prima anestezie generală cu eter din România a avut loc...

5 februarie! Prima anestezie generală cu eter din România a avut loc în urmă cu 176 ani, la Spitalul Militar Timișoara 

DISTRIBUIȚI

Premieră! Un moment princeps din istoria medicinei româneşti a avut loc la Spitalul Militar Timișoara – prima anestezie generală cu eter, în urmă cu 176 ani!

Procedura a avut loc pe data de 5 februarie 1847, la doar 112 zile dupa premiera mondială a acestei proceduri din Boston, SUA și a fost efectuată de către  chirurgii dr. Mathias Musil și dr. Joseph Siehs. Pacientul a fost soldatul Nicolae Muntean, care a suferit o interventie de amputație a coapsei.

Spitalul Militar Timișoara dispune la momentul actual, de o secție ATI dotată cu cele mai noi aparate, pentru îngrijirea pacienților în stare critică, asigurarea condițiilor necesare intervențiilor chirurgicale, monitorizarea și  îngrijirea postoperatorie a acestora.

Condusă cu profesionalism de către dr. Mihaela Dănescu, echipa medicală a secției, o echipă experimentată și foarte bine pregătită,  depune toate eforturile în lupta de a salva fiecare pacient. Mulțumim întregii echipe medicale pentru efortul zilnic depus – este mesajul medicilor de la Spitalul Militar Timișoara, 5 februarie 2023.

 

Comentarii

comentarii