Acasă Actualitate 5 sfaturi pentru a profita la maximum de frigiderul tău Beko

5 sfaturi pentru a profita la maximum de frigiderul tău Beko

DISTRIBUIȚI

Dacă ai un frigider sau combină frigorifică Beko, iată ce trebuie să știi! Cu aceste sfaturi poți obține maximum de la unul dintre cele mai importante aparate de uz casnic din casă. Da, cel care funcționează 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, pentru a păstra alimentele proaspete și în stare bună, astfel încât să poată fi consumate de întreaga familie. 

Aceste sfaturi nu numai că vor maximiza capacitatea frigiderului tău Beko, dar îi vor prelungi durata de viață, vor îmbunătăți eficiența energetică a aparatului și îți vor permite să economisești bani. Ce ți-ai putea dori mai mult? 

  1. Păstrează o bună organizare în frigiderul sau combina frigorifică Beko

Organizează și optimizează spațiul din frigider, aranjând alimentele după cum urmează:

„Trimite” alimentele care expiră mai târziu în partea din spate a frigiderului și alimentele care expiră mai devreme în partea din față a frigiderului. Cu alte cuvinte, din spate în față. Acest lucru este esențial pentru a ști ce alimente trebuie consumate mai întâi, înainte ca acestea să se strice.

În sertarele inferioare, depozitează fructele și legumele. Unele modele de frigidere Beko au două sertare pentru a separa fructele și legumele și dispun, de asemenea, de tehnologia Everfresh+, care păstrează prospețimea acestor alimente timp de până la 30 de zile.

În zona cea mai rece a frigiderului, ca și în compartimentul 0° al frigiderelor Beko, trebuie plasate alimentele cele mai delicate care vor fi consumate în câteva zile, cum ar fi carnea (vită, porc, pui), peștele, mezelurile și/sau brânza. 

Ușa, fiind cea mai puțin rece zonă, este perfectă pentru ouă, sosuri, unt și gemuri, printre altele.  

Dacă ai de gând să gătești cantități mari sau mai multe feluri de mâncare, optează pentru congelare. Păstrează alimentele pe porții în caserole, etichetează-le cu o etichetă care să indice data de congelare și păstrează-le în congelator până când ești gata să le consumi.

Nu uita: alimentele congelate pot fi păstrate la congelator până la șase luni, atâta timp cât congelatorul Beko este la -18°C. După această perioadă, nu este indicat să le consumi.

  1. Plasează frigiderul sau combina frigorifica Beko într-un loc răcoros

Așează frigiderul într-un loc răcoros și întunecat, ferit de lumina directă a soarelui și departe de surse de căldură, cum ar fi cele emise de alte aparate de uz casnic (cuptoare cu microunde, cuptoare, mașini de spălat vase etc) sau de radiatoare.

În plus, trebuie să existe un spațiu de cel puțin 5 cm în jurul laturilor, în partea superioară și inferioară a frigiderului pentru ventilație. Dacă nu lași acest spațiu, acesta nu va putea elibera căldura de la compresor, iar acest lucru va face ca frigiderul să se încălzească și să fie nevoit să lucreze mai mult pentru a asigura conservarea sigură a alimentelor.  

  1. Nu ține deschisă mult ușa frigiderului

Pare evident, dar… cu toții ne-am dus la frigider și l-am ținut deschis câteva secunde, fie pentru că am fost distrași, fie pentru că nu știam ce să luăm dinăuntru. Este o greșeală! De ce? Pentru că aerul rece va ieși și va intra aer cald, ceea ce va face ca frigiderul să lucreze la maximum pentru a răci din nou alimentele. 

Așadar, acum că știi, redu la minimum numărul de ori pe zi în care deschizi ușa frigiderului sau combinei frigorifice pentru a evita suprasolicitarea și pentru a crește astfel durata de viață a acestui aparat. 

  1. Păstrează întotdeauna fridigerul sau combina frigorifică plin/ă

Pe cât posibil, păstrează frigiderul sau combina frigorifică Beko sau al oricărui alt producător plin/ă. Nu vorbim aici de o umplere la limită, ci de cel puțin 2/3 din capacitatea totală a acestuia.

De ce? Pentru că un frigider plin consumă mai puțină energie decât unul gol. Acest lucru se întâmplă pentru că aerul păstrează mai puțin frigul, iar dacă ai un frigider gol, de fiecare dată când îl deschideți, acesta va pierde frigul din interior și va trebui să consume mai multe resurse pentru a răci alimentele.

Așa cum am spus, nu este vorba de a o umple până la refuz. De fapt, ar trebui să lași un spațiu între alimente și fundul frigiderului pentru ca aerul să poată circula, precum și să păstrezi grilele de ventilație neobstrucționate de alimente, carton sau ambalaje care le-ar putea bloca.

  1. Nu pune mâncarea gătită fierbinte în frigider

Acesta este un sfat tipic de la mame și bunici – cine nu l-a auzit are toate motivele să o facă! Depozitarea alimentelor fierbinți sau proaspăt gătite în frigider va crește temperatura aerului din interiorul acestuia.

Acest lucru înseamnă că frigiderul va trebui să lucreze mai mult pentru a reduce temperatura, ceea ce, la rândul său, duce la un consum mai mare de energie electrică din partea aparatului și la o factură mai mare la electricitate.   

Dacă îți faci griji în legătură cu lăsarea resturilor sau a alimentelor afară în caz că se strică… nu ar trebui, este complet sigur! Poate fi păstrat timp de până la două ore la temperatura camerei și până la o oră în lunile mai calde sau în locuri cu temperaturi ridicate. 

Comentarii

comentarii