Acasă Actualitate 50 de sindicalişti din Cartel Alfa au pichetat Prefectura Arad

50 de sindicalişti din Cartel Alfa au pichetat Prefectura Arad

395
DISTRIBUIȚI

Aproximativ 50 de sindicalişti care fac parte din Cartel Alfa au pichetat, luni, Prefectura Arad, nemulţumiţi de legea salarizării unitare, de cea a pensiilor şi de valoarea salariului minim, acţiunea nefiind autorizată de Primăria municipiului.
Pe durata desfăşurării acţiunii, sindicaliştii, care au purtat veste albastre şi pancarte inscripţionate cu numele sindicatului din care fac parte, au fost supravegheaţi de jandarmi.
Liderul sindicaliştilor din Cartel Alfa, filiala Arad, Ilie Don, a spus că principala revendicare a protestatarilor are în vedere legea salarizării unitare. „Cu toate că legea prevede ca salariile să nu fie diminuate în perioada 2010 – 2015, au fost aplicate deja măsuri de micşorare a veniturilor bugetarilor. O altă revendicare a membrilor noştri, la fel ca şi la nivel naţional, ar fi mărirea salariului minim pe economie la 705 lei“, a declarat Ilie Don.
Liderul sindical a adăugat că, în această perioadă, vor avea loc dezbateri ale sindicaliştilor cu parlamentarii, cu privire la Legea pensiilor şi la Legea salarizării unice. „Următoarea acţiune pe care o vom face constă în elaborarea şi înmânarea unei scrisori, deputaţilor şi senatorilor de Arad, unde vor fi trecute toate problemele de la nivelul judeţului Arad", a spus el.
Ilie Don a susţinut că Primăria Arad a refuzat eliberarea autorizaţiei pentru pichetarea Prefecturii, deoarece trotuarul din faţa instituţiei este prea îngust, ceea ce ar duce la blocarea traficului pietonal, dar şi pentru că peste drum de locul desfăşurării acţiunii se află o instituţie de învăţământ superior.
Don a spus că cererea pentru pichetarea Prefecturii a fost depusă în urmă cu o săptămână la Registratura Primăriei, dar răspunsul i-a parvenit abia în cursul dimineţii de luni. Liderul Cartel Alfa Arad a mai spus că va contesta în justiţie răspunsul Primăriei. „Vrem să organizăm şi alte acţiuni de pichetare, iar pentru aceste acţiuni avem nevoie de autorizaţie de la Primărie“, a spus Ilie Don.
La finalul acţiunii de pichetare, o delegaţie a sindicaliştilor s-a întâlnit cu prefectul judeţului Arad, Călin Bibarţ, căruia i-a fost înmânată o listă cu revendicările celor din Cartel Alfa. Acţiunea de luni a celor aproximativ 50 de sindicalişti a durat aproximativ 60 de minute şi s-a desfăşurat fără incidente.
Sursa: NewsIn

Comentarii

comentarii