Acasă Politica 52 % din timişoreni şi-au plătit impozitele în primele luni ale lui...

52 % din timişoreni şi-au plătit impozitele în primele luni ale lui 2009

DISTRIBUIȚI

Bodo7Timişorenii persoane fizice, care plăteau impozitele pe proprietăţi până la data de 31 martie inclusiv, beneficiau de o bonificaţie de 10%. Acest avantaj, dar şi zvonurile ce au circulat conform cărora impozitele ar urma să se mărească de până la şase ori, i-au determinat pe numeroşi contribuabili din Timişoara să-şi achite dările în primele luni ale anului, direct la sediul Direcţiei Fiscale din cadrul Primăriei Timişoara sau prin intermediul oficiilor poştale.

145.992 de persoane fizice din Timişoara (adică 52%) au achitat taxele pe proprietăţi până în data de 31 martie, pentru aceştia emiţându-se 149.243 de chitanţe, spune Adrian Bodo, directorul Direcţiei Economice a Primăriei Timişoara.

Suma totală încasată de la plătitorii din primele luni este de 15.143.453 lei, fiind mai mare cu 18 % decât suma încasată în aceeaşi perioadă a anului precedent, când au fost plătiţi 12.819.991 lei.

Deşi aproximativ 3.000 de timişoreni au solicitat user şi parolă pentru a-şi putea achita dările on-line, doar 196, conform datelor actuale, au plătit pe internet.

Cât despre persoanele juridice, situaţia plăţilor efectuate de acestea nu este încă finalizată, pentru că multe sume sunt virate prin ordin de plată, iar banii ajung în contul municipalităţii în termen de până la cinci zile. Astfel, statistica referitoare la persoanele juridice va fi cunoscută săptămâna viitoare.

În aşteptarea noului sediu

Adrian Bodo susţine că acţiunea de colectare a impozitelor s-a desfăşurat bine, unele ghişee fiind chiar monitorizate, pentru creşterea eficienţei.

Astfel, persoanele care tindeau să transforme casieriile în birou de informaţii, au fost îndrumaţi spre un birou nou creat exact pentru a le da detalii timişorenilor despre debitele din evidenţe.

Totul va fi pus la punct, însă, când Direcţia Fiscală se va muta în noul sediu, de lângă primărie, la care se lucrează parcă de o veşnicie. Termenul de finalizare iniţial pentru noua clădire era 15 noiembrie 2008, însă a fost modificat, cel vehiculat în prezent fiind 31 mai 2009. (Andrei BOGDAN)

Comentarii

comentarii