Acasă Administraţie 53 de milioane de euro pentru deșeuri colectate selectiv, în Caraș-Severin

53 de milioane de euro pentru deșeuri colectate selectiv, în Caraș-Severin

DISTRIBUIȚI

Matei LupuConsiliul Județean Caraș-Severin derulează, pe o perioadă de 44 de luni, până la 31 octombrie 2015, proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin”.

Proiectul a fost descris de către preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde, şi prezentat, pe larg de către arhitectul-şef al judeţului, Victor Naidan.
Proiectul urmăreşte implementarea unui sistem integrat de gestionare a deşeurilor care să aibă ca efect reducerea cantităţii de deşeuri depozitate, normă impusă de legislaţia europeană. Prin acest proiect se mai urmăreşte conştientizarea populaţiei cu privire la importanţa colectării selective a deşeurilor, adică plasticul şi metalul, la plastic şi metal, hârtia, la hârtie şi sticla, la sticlă. Restul, adică deşeurile vegetale şi organice se vor aduna în containere separate. Consiliul Judeţean doreşte să conştientizeze populaţia prin conferinţe de presă şi printr-o pagină de internet. Proiectul este în valoare de aproximativ 53 de milioane de euro, din care peste 40 de milioane de euro reprezintă finanţare nerambursabilă din fonduri europene.
Unul dintre primarii prezenți miercuri la prezentarea proiectului, Matei Lupu, de la Moldova Nouă, a susținut că pentru comunitatea de la Dunăre este foarte important proiectul, dar și pentru întreg județul.
”Noi suntem în imposibilitatea de a mai colecta gunoiul și avem costuri mari pentru a-l transporta lângă Reșița. Trebuia să se întâmple mai demult acest lucru. Nu mai putem fi tot timpul amendați de Garda de Mediu. Acum colectăm gunoiul neseparat și nu e în regulă”, a afirmat primarul Matei Lupu.

Comentarii

comentarii