Acasă Actualitate 54 de ani de Radio Timişoara

54 de ani de Radio Timişoara

DISTRIBUIȚI

Aproape toţi angajaţii Radio Timişoara au sărbătorit, marţi, un nou1 Mai. Conducerea studioului le-a pregătit o petrecere câmpenească, cu mici şi bere, chiar în curtea instituţiei. Radio Timişoara a marcat 54 de ani de la prima emisie în eter, cu gânduri de extindere…

Mărire şi decădere în eter…

“Am redevenit lideri pe piaţa din vestul ţării şi acum vrem să ne extindem.
De trei ani ne luptăm pentru înfiinţarea unui studiou la Arad.
Am obţinut deja frecvenţa şi este o chestiune de timp până vom primi şi unda verde din partea Societăţii Naţionale de Radio-Comunicaţii.
Cei de la Bucureşti nu sunt foarte hotărâţi, dar noi suntem mai decişi ca niciodată”, spune Mihai Anghel, directorul Radio Timişoara.
Peconizatul studiou de la Arad ar avea un program propriu de 5 ore pe zi, în intervalul 8-10 şi 13-16.
În restul timpului, pe frecvenţa din Arad ar emite Radio Timişoara. Istoria radioului de pe malul Begăi a început pe 5 mai 1955.
După 30 de ani, toate studiourile regionale au fost închise. Nici Radio Timişoara nu a scăpat de cenzura regimului Ceauşescu. Pe 22 decembrie 1989, o mână de sufletişti au redeschis Radio Timişoara, chiar în momentele de mare incertitudine ale revoluţiei.
Pentru o scurtă perioadă, în 2003, Radio Timişoara a emis în FM. Din 3 august 2005, Radio Timişoara a reprimit dreptul de a ajunge la ascultători pe FM.
Simultan a început şi transmisia necodată prin satelit, aria de recepţie trecând astfel cu mult graniţele României.

Comentarii

comentarii