Acasă Actualitate 6.000 de elevi și 100 de profesori din Timiș vor primi laptop-uri...

6.000 de elevi și 100 de profesori din Timiș vor primi laptop-uri și smartphone-uri. Cum puteți ajuta?

DISTRIBUIȚI

Conform Inspectoratului Școlar Județean Timiș, aproximativ 6.000 de elevi și 100 de cadre didactice din județ nu au încă acces la un echipament informatic activ pentru a  participa la activități școlare online.

În acest context vine o veste excelentă pentru elevii și profesori. Instituția Prefectului Județului, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș și cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale prin Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Timiș, demarează Campania e-learning TM, privind dotarea elevilor din județul Timiș cu laptopuri, tablete sau smartphone-uri, necesare pentru accesarea platformelor electronice de învățare (e-learning).

Pentru a asigura fiecărui elev din județul Timiș șanse egale la educație, în situația actuală fără precedent a pandemiei de coronavirus, Instituția Prefectului a trimis adrese primăriilor din județ și Consiliului Județean Timiș  în baza cărora autoritățile locale sunt rugate să se alăture Campaniei e-learning TM pentru a facilita accesul acestora la învătământul online.

Prefectul Liliana Oneț își exprimă speranța că va exista un răspuns pozitiv din partea autorităților publice locale, pentru a se permite accesul neîngrădit al tuturor elevilor din județul nostru la educație, fapt ce ar putea însemna un nou pas spre modernizarea actului educativ.

Totodată se face un apel la instituții, agenți economici, organizații non-guvernamentale și persoane fizice să se alăture demersului și să doneze tablete, laptopuri sau smartphone-uri pentru a facilita accesul egal la educație.

Având în vedere că pe raza județului Timiș sunt localități unde conexiunea la internet este deficitară sau nu există, Instituția Prefectului cere sprijinul tuturor operatorilor de telecomunicații pentru identificarea celor mai bune soluții astfel încât toți elevii din județ să poată avea acces la platformele de învățare online.

Intențiile de sprijinire a Campaniei e-learning TM vor fi transmise la adresa de email: contact@prefecturatimis.ro.

Comentarii

comentarii