Acasă Economic 6 lucruri de știut înainte de a-ți cumpăra un espresor de cafea

6 lucruri de știut înainte de a-ți cumpăra un espresor de cafea

1085
DISTRIBUIȚI

Espresorul de cafea este soarele în jurul căreia îți orbitează bucătăria. 

Acesta este motivul pentru care achiziționarea unui aparat nou poate fi o decizie foarte mare, de care depinde ca fericirea întregii case să rămână în echilibru. Iată câteva lucruri de știut înainte de a-ți cumpăra un espresor de cafea.

Gândește-te la costurile pe termen lung

Cumpărarea unui aparat de cafea nu este o cheltuială unică. Dacă optezi pentru espresor cu o singură servire, cum ar fi un Nespresso sau un Keurig, va trebui să cumperi și capsule în mod constant. Dacă alegi un aparat cu scurgere, vei cumpăra filtre noi, cafea râșnită sau boabe. Cântărește opțiunile și gândește-te cu adevărat la ce va fi mai bine pentru tine și bugetul tău, pe termen lung. 

Ține cont de cât de mult beți

Dacă abia bei o ceașcă pe zi, un espresor de cafea simplu poate fi perfect pentru tine. Dacă preferi o sursă constantă de cafea, pentru a te menține în mișcare toată ziua, atunci îți vei dori cel mai mare recipient disponibil. În acest caz, caută un espresor care poate prepara până la 12 căni odată. 

Ia în considerare caracteristicile speciale

Abia te poți da jos din pat fără o ceașcă de cafea? Atunci îți vei dori un espresor de cafea cu pornire automată, pe care să îl poți seta cu o seară înainte. 

Dacă ești pe fugă în fiecare dimineață, alege o versiune care se oprește automat, astfel încât nu va trebui să îți faci griji pentru încă un lucru pe măsură ce alergi spre birou.

Gândește-te cât de ușor este de accesat și curățat

Dacă trebuie să deschizi un capac pentru a adăuga cafea, iar capacul acesta atinge partea inferioară a dulapurilor de bucătărie, înainte să se poată deschide până la capăt, s-ar putea să nu fie ideal. 

Asigură-te că espresorul de cafea se potrivește în bucătăria și stilul tău de viață. Adică, dacă te uiți la un aparat cu o carafă care trebuie să fie spălată manual și nu ești sigur că ai timpul respectiv în fiecare zi, alege un alt model ce poate merge în mașina de spălat vase.

Decide ce fel de carafa vrei

Există mai mult decât o simplă diferență vizuală între o carafă termică din sticlă față de oțel inoxidabil. Carafele de sticlă îți permit, evident, să vezi cafeaua pe măsură ce este preparată și, de asemenea, tind să fie în aer liber, permițând ca aroma proaspătă a cafelei să se infiltreze în bucătăria ta. 

Dacă a face cafea face parte din ritualul de dimineață pe care îl iubești, mirosul acesta ar putea fi un factor esențial. Un vas de sticlă se menține cald aproximativ 20 de minute; pe de altă parte, un vas termic, inoxidabil, va menține cafeaua caldă până la 1 oră. Totuși, acest tip ce vas trebuie curățat manual, în timp ce un vas de sticlă poate fi introdus în mașina de spălat vase.

Compară opțiunile

Dacă nu vrei sa te alegi cu un espresor de cafea nepotrivit, alege să cumperi dintr-un magazin care îți permite să te răzgândești, cu o politică excelentă de returnare. 

Când a fost ultima dată când ai cumpărat un espresor de cafea? Spune-ne în comentarii!

Comentarii

comentarii