Acasă Eveniment 6.500 de puieţi de frasin, salcâm şi stejar se vor planta sâmbătă...

6.500 de puieţi de frasin, salcâm şi stejar se vor planta sâmbătă în Timiş, la Dudeştii Vechi şi Livezile

DISTRIBUIȚI

Mişcarea „Plantăm fapte bune în România” deschide acțiunile de împădurire în judeţul Timiş

Sâmbătă, 19 noiembrie, 750 de voluntari din judeţul Timiş vor planta specii de frasin, salcâm şi stejar, pe terenuri agricole degradate aparținând consiliilor locale Livezile şi Dudeştii Vechi. În Livezile terenul are un hectar şi se vor planta 4.000 de puieţi de stejar şi frasin, cu participarea a 400 de voluntari, care vor fi instruiţi în dimineaţa acelei zile pentru o plantare corectă. La Dudeştii Vechi terenul are jumătate de hectar şi se vor planta 2.500 de puieţi de salcâm. 350 de voluntari vor participa la această plantare.

Voluntariat

Mișcarea „Plantăm fapte bune în România” deschide acțiunile de împădurire în judeţul Timiş. În judeţul Timiş, mişcarea „Plantăm fapte bune în România!” este coordonată de Asociaţiile Timişoara.ro şi Eco Club Timişoara şi beneficiază de implicarea Eventeam UK. Partenerii instituţionali sunt: Instituţia Prefectului Judeţul Timiş, Consiliul Local Livezile, Consiliul Local Dudeştii Vechi, Institutul de Studii şi Proiectări Energetice, Inspectoratul judeţean al Poliţiei de Frontieră Timiş, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Timiş. Sponsorul principal al mişcării „Plantăm fapte bune în România!” la nivelul judeţului Timiş este Continental Automotive Products. De asemenea, compania Doracim Oradea a oferit 10.000 de puieţi, Copacul de Hârtie Timişoara a oferit 2.500 de puieţi, iar compania Drufec Cons Timiş sprijină acţiunea cu unelte pentru voluntari. Următoarele companii îşi vor trimite angajaţii ca voluntari: P&G, Alcatel, Flextronics, Rotary, PricewaterhouseCoopers, Unicredit Tiriac Bank, Bosch Communication, HELLA KGaA Hueck & Co. şi Consultant CaliVita International. ONG-urile care plantează fapte bune în Timiş sunt: Noua Acropolă,  Liga Studenţilor Chimişti, Fundaţia Bethany, Salvaţi Copiii Timiş, Eco Tires. De asemenea, s-a alăturat demersului Facultatea de Horticultură şi Silvicultură, specializarea Silvicultură şi Peisagistică, din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) din Timișoara.

Mişcarea Naţională de Împădurire „Plantăm fapte bune în România” este o iniţiativă a societăţii civile tinere din Romania, bazată pe voluntariat, „Plantăm fapte bune în România” este programată a se derula în ţara noastră pe o perioadă de 5-7 ani şi include acţiuni de conştientizare, de cartare şi de plantare pe terenuri care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor şi efectuarea de lucrări de întreţinere până la reuşita finală. În această perioadă se urmăreşte plantarea a 300 de ha şi întreţinerea acestora. În această toamnă organizatorii iniţiativei „Plantăm fapte bune in Romania” vor demara acţiuni de împădurire în 6 judeţe. Astfel, vor avea loc plantări pe terenuri care nu au mai fost împădurite până în prezent şi se află în domeniul public al consiliilor locale partenere. Speciile de arbori ce vor fi plantate vor fi stabilite în baza studiilor tehnice realizate de către experţi. Mişcarea naţională de împădurire „Plantăm fapte bune în România!” http://plantamfaptebune.ro/ este iniţiată de Asociaţia EcoAssist, aceeaşi care anul trecut a finalizat campania de curăţenie naţională Let’s Do It, Romania!.

Comentarii

comentarii