Acasă Actualitate 72 grade, la CET Centru și 80, la CET Sud! Au început...

72 grade, la CET Centru și 80, la CET Sud! Au început plângerile cu privire la temperatura din casele timișorenilor

DISTRIBUIȚI

Nici nu s-a răcit bine afară, iar gradele termometrelor nu au căzut sub zero grade, că unii cetățeni din Timișoara, mai ales cei din condominiile vechi, au început să se plângă de faptul că nu au căldură în locuințe, iar caloriferele sunt doar călduțe! 

I-am întrebat pe cei de la Colterm de ce e așa frig în case, în 10 noiembrie, când afară temperatura este de sub 10 grade noaptea, iar ziua dacă trece de 12 – 13 și câte grade are agentul termic trimis către caloriferele timișorenilor? 

Pe de altă parte, reprezentanții Colterm au mai explicat că parametrii de furnizare variază și sunt corelați cu temperaturile exterioare.

“Azi 10 noiembrie, avem următorii parametri: temperatura agentului primar este 72 grade, la CET Centru și 80 la CET Sud, iar pe secundare, 39 de grade”, a transmis Colterm.

Colterm a explicat de ce e diferența între cele 2 CET-uri:

“Diferența de temperatură a agentului termic venit de la CET Sud, față de cel de la CET Centru, este faptul că CET Sud alimentează o suprafața mai mare din Timișoara, două treimi din oraș, iar apa trebuie să fie mai fierbinte să ajungă peste tot în calorifere la o temperatura scontată. Pe când CET Centru alimentează caloriferele din mai puține locuințe și lungimea țevilor e mai mică și pentrul agentul termic nu există riscul să se răcească mult pe traseu”.

Comentarii

comentarii