Acasă Economic 798 societăţi comerciale cu capital integral german, în Timiș

798 societăţi comerciale cu capital integral german, în Timiș

DISTRIBUIȚI

Investiţiile germane reprezintă o componentă foarte importantă în economia românească, dar și în economia județului Timiș, iar Guvernul României susţine dezvoltarea şi diversificarea acestora.

În județul Timiș, în prezent, figurează un număr de 69.660 societăţi comerciale active, din care 395 sunt societăţi comerciale cu capital mixt româno-german, iar 798 sunt societăţi comerciale cu capital integral german.

Companiile germane sprijină comunitățile locale, unde își desfășoară activitatea prin proiecte de responsabilitate socială, dar și proiectele culturale ale instituțiilor de cultură și ale autorităților publice locale și județene.

20 de ani de activitate a Asociației Club Economic German Banat și a Centrului Cultural German

Relaţiile de colaborare dintre România şi Germania, în general și cele dintre județul Timiș și Germania în particular sunt foarte bune, diverse şi dinamice. Ele sunt mijlocite de existența, la Timișoara, a Consulatului Republicii Federale Germania la Timișoara, a Centrului Cultural German și a Asociației Club Economic German Banat.

În ceea ce privește educația, în Timiș, se asigură posibilitatea studierii în limba germană, de la grădiniță până la studiile universitare, la unele specializări.

Colaborarea în domeniul cultural este una bogată fiind mijlocită de Centrul Cultural German Timișoara, care a inițiat un număr mare de evenimente culturale și care, cu siguranță, a contribuit la obținerea titlului de Timișoara – Capitală Europeană a Culturii.

Felicitări pentru aniversarea a 20 de ani de activitate! Mult succes în continuare, în obținerea rezultatelor așteptate! – este mesajul prof.dr. Sorin Ionescu, subprefectul de Timiș.

 

 

Comentarii

comentarii