Acasă Actualitate 80.000 de urgențe! Medicii de la UPU a Spitalului Județean Timișoara sunt...

80.000 de urgențe! Medicii de la UPU a Spitalului Județean Timișoara sunt în foc continuu până în 6 ianuarie

DISTRIBUIȚI

An de an, între 15 decembrie și 6 ianuarie, echipa medicală din Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență  renunță la orice zi liberă, inclusiv la concediul de odihnă. Nimeni nu pleacă în vacanță.

Codul este stabilit și respectat încă de la înființarea UPU. Medici primari, specialiști, rezidenți,  asistenți medicali și personal auxiliar  fac din UPU punctul de acces la asistența medicală, în perioada sărbătorilor de iarnă. Bradul de Crăciun va fi parte din zestrea urgentiștilor și martor la colindători în vreme ce preocuparea temeinică a echipei are legătură cu actul medical.

„Pe lângă cazurile cu care deja suntem obișnuiți, ne confruntăm cu o patologie digestivă crescută, cu pacienți care au traumatisme din accidente sau căderi pe zăpadă, gheață și cu diverse cazuri de heteroagresiuni.”, spune dr. Mihai Grecu, șeful UPU.

Conform datelor SCJUT, între ianuarie și noiembrie 2022, în UPU s-au prezentat 63.000 de pacienți. De regulă, ultima lună a anului este cea care crește cifra adresabilității la 80.000.

În decembrie, medicii UPU fac apel la cumpătare. E spre folosul tuturor și este cea mai la îndemână soluție pentru fiecare zi, cu atât mai mult în sărbătorile iernii – este mesajul medicilor specialiști de la Spitalul Județean Timișoara, joi 15 decembrie 2022.

 

 

 

Comentarii

comentarii