Acasă Actualitate 95 de cazuri de COVID-19 la angajaţi ai fermelor Smithfield din Timiș...

95 de cazuri de COVID-19 la angajaţi ai fermelor Smithfield din Timiș UPDATE

3378
DISTRIBUIȚI

Un număr de 95 de teste pentru coronavirus au ieşit pozitive printre angajaţii fermelor Smithfield din judeţul Timiş. În total, au fost recoltate peste 800 de probe, după ce mai mulţi angajaţi, cetăţeni vietnamezi, au fost depistaţi pozitiv. 

La fermele Smithfield din judeţul Timiş, au fost recoltate peste 800 de probe pentru teste COVID-19 la angajaţi, iar până sâmbătă 95 dintre acestea au ieşit pozitiv. Autorităţile continuă să testeze angajaţii firmei.

În urmă cu câteva zile, mai mulţi vietnamezi care lucrează la fermele Smithfield au fost confirmaţi cu coronavirus, cu toţii fiind asimptomatici. Aceştia au fost luaţi în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică şi au fost izolaţi. Imediat a început o anchetă epidemiologică şi testările în rândul tuturor angajaţilor.

Sursa: news.ro

UPDATE

După vizita ministrului Vela la Spitalul Victor Babeș, prefectul de Timiș, Liliana Oneț, și directoarea DSP Timiș, Mihaela Daniela Valcovici au comentat situația de la focarul de infecție de la abatorul Smithfield.

Liliana Oneț a spus despre acest caz: „Sunt 93 de persoane depistate pozitiv în acest moment la societate de procesare a cărnii. S-au făcut până acum 450 de teste, urmând ca de luni să se testeze întreg personalul, adică încă 400 de teste. (…) În momentul de față, și-a suspendat activitatea pentru șapte zile, începând de astăzi. Peste șapte zile se reia activitatea, dar nu înainte de a se testa fiecare om care va reintra în capacitatea de lucru”.

Directoare DSP Timiș a completat:„Pacienții sunt, momentan, asimptomatici, nu s-au prezentat la spital. Sunt izolați în locații speciale care aparțin,prin clauză contractuală, companiei. Cei de la Smithfield au cămine speciale, pentru că, din câte am înțeles, acolo lucrează atât persoane din străinătate, cât și din alte zone (ale țării – n.r.). (…) Măsurile care s-au dispus, în acord cu compania, au fost de testare a personalului, izolare a acestui personal timp de șapte zile, după care personalul va reveni în fabrică doar cu un test negativ. Este exact același algoritm care se folosește și la casele de bătrâni. Deci, avem testare conform indicațiilor epidemiologice. Se preconizează că se vor efectua în jur de 800 de teste”.

Comentarii

comentarii