Acasă Economic 96 de femei se instruiesc gratuit în Centrele locale AntrES din judeţul...

96 de femei se instruiesc gratuit în Centrele locale AntrES din judeţul Timiş

567
DISTRIBUIȚI

Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea din Oradea în calitate de coordonator inter-regional, în parteneriat cu: Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între femei şi bărbaţi; Universitatea de Vest din Timişoara; Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad; Universitatea de Nord Baia Mare; Universitatea „Eftimie Murgu” Reşiţa; Fundaţia „Academia Comercială Satu Mare”; Societatea Ştiinţifică de Management din România, derulează proiectul Antreprenoriatul şi egalitatea de şanse. Un model inter-regional de şcoală antreprenorială pentru femei, proiect finanţat din Fondul Social European – “Investeşte în oameni!”.
În cadrul proiectului au demarat în această săptămână activităţile de instruire gratuite aferente Modulului II – Dezvoltarea afacerii, în cadrul Şcolii antreprenoriale pentru femei, în Centrele locale AntrES din judeţul Timiş. La aceste activităţi de instruire, în Centrele locale AntrES din judeţul Timiş – Lugoj, Buziaş, Jimbolia, Recaş, participă gratuit un număr total de 96 persoane – 24 femei manager (câte 6 persoane în fiecare Centru Local) şi 72 femei care doresc să-şi iniţieze propria afacere (câte 18 persoane în fiecare Centru Local).
Cursurile Şcolii Antreprenoriale pentru femei se bazează pe un suport de curs original şi inovator, disponibil atât în format clasic (tipărit), cât şi în format e-learning, precum şi pe diagnozele economice ale judeţelor din aria de implementare a proiectului, concepute special în cadrul acestui proiect de un colectiv format din experţi şi cadre didactice cu experienţă recunoscută în domeniul antreprenoriatului din universităţile partenere. În perioada ianuarie – martie 2010, cursantele din cele două grupuri țintă, au parcurs activitățile de instruire aferente Modulului I – Iniţierea afacerii, iar în prezent au fost demarate activităţi de instruire aferente Modului II – Dezvoltarea afacerii, activităţi de instruire care se vor desfăşura  în perioada aprilie – iunie 2010. 
La finalul activităţilor de instruire, va avea loc evaluarea prin concursul ”Planul meu de afaceri”, premiile constând în sume minim necesare înfiinţării efective a unei firme pentru punerea în aplicare a ideilor de afaceri propuse. Astfel, în cadrul acestui proiect, cursantele vor fi nu doar instruite, ci şi sprijinite să-şi dezvolte afacerea existentă sau să-şi transforme ideile de afaceri în acţiuni concrete sau în concordanţă cu oportunităţile de antreprenoriat existente pe plan regional şi local.
Activităţile de instruire sunt programate bilunar, vineri – 6 ore curs şi sâmbătă – 6 ore seminar (aplicaţii), la sediul Primăriilor din Centrele locale AntrES din judeţul Timiş. Centrele locale AntrES din judeţul Timiş, au fost constituite cu sprijinul deosebit al Primăriilor: Lugoj, Buziaş, Jimbolia, Recaş şi, personal, al d-lor  Primari Francisc Boldea, Alger Ilas, Gabor Kaba, Marinel Paşca, în perioada mai – iunie 2009, prin semnarea de Acorduri de parteneriat cu administraţia publică locală. Astfel, au fost constituite 4 Centre locale AntrES în judeţul Timiş: Lugoj, Buziaş, Jimbolia, Recaş.

Comentarii

comentarii