Acasă Eveniment 97 de migranţi, depistaţi încercând să treacă ilegal graniţa de vest a...

97 de migranţi, depistaţi încercând să treacă ilegal graniţa de vest a României, 72 într-un singur TIR

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac II, Vărşand şi Borş, judeţele Arad şi Bihor, au depistat, în doar 24 de ore, 97 de migranţi din diferite state, care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat în Ungaria, ascunşi în mai multe mijloace de transport încărcate cu diverse bunuri. Cel mai mare grup, format din 72 de persoane, a fost depistat într-un singur TIR, condus de un cetăţean român. 

TIR-ul în care erau cei 72 de migranţi, transporta, conform documentelor, anvelope auto.

”În data de 13.09.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, anvelope auto pentru o societate comercială din Spania. În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, 72 de cetăţeni din Bangladesh, India, Pakistan şi Etiopia, ce intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei”, se arată într-un comunicat de presă, de miercuri, al Poliţiei de Frontieră.

Alt caz a fost înregistrat la acelaşi punct de trecere a frontierei, unde poliţiştii de frontieră din Arad au făcut controlul amănunţit al unui TIR, condus de un cetăţean român.  Conform documentelor de însoţire a mărfii, acesta transporta lingouri de aluminiu, pe ruta România-Slovacia.

”Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse printre marfa transportată, şase persoane. La cercetări, colegii noştri au stabilit că, cei în cauză, sunt cetăţeni din Bangladesh, India, Sudan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 19 şi 39 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră şi intenţionau să ajungă în mod fraudulos în Spaţiul Schengen”, mai precizează sursa citată.  

Acţiuni asemănătoare au avut loc şi la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand (Arad), unde, în urma unui control făcut asupra unui automarfar condus de un cetăţean român ce transporta substanţe farmaceutice pentru o societate din Belgia, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunşi printre mărfurile transportate, 12 cetăţeni din Nepal, Pakistan, Bangladesh şi India, cu vârste cuprinse între 18 şi 44 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

Un caz similar a fost înregistrat, tot marţu, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş (Bihor), unde poliţiştii de frontieră au făcut controlul amănunţit al unui ansamblu rutier, condus de un cetăţean din Kazahstan. Conform documentelor de însoţire a mărfii, acesta transporta piese auto, pe ruta Turcia-Lituania.

”Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse printre marfa transportată, şapte persoane. La cercetări, colegii noştri au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Etiopia şi Afganistan, solicitanţi de azil în ţara noastră”, se mai arată în comunicat.  

În toate cazurile poliţiştii de frontieră fac acum cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Comentarii

comentarii