Acasă Actualitate A cumpărat o casă, dar nu este proprietar

A cumpărat o casă, dar nu este proprietar

483
DISTRIBUIȚI

Barbu Gavra, în vârstă de 72 de ani, din Timişoara, a luat, în urmă cu doi ani, o decizie care avea să-i schimbe toată viaţă. Bărbatul şi-a vândut apartamenul pe care îl avea în Timişoara şi şi-a cumpărat o casă în comuna Sacu, judeţul Caraş-Severin.

„Am fost păcălit de notar şi de vânzător”

Cu banii obţinuţi din vânzarea apartamentului, Barbu Gavra şi-a cumpărat o casă. Casă pe care susţine că nici în momentul de faţă nu are acte, cu toate că banii i-a achitat. “Am cumpărat o casă care a fost moştenită. Problemele au apărut din momentul în care am semnat actele, pentru că vânzătorul, împreună cu notarul m-au tras în piept. Cei doi au introdus o clauză în contract, prin care spuneau că eu sunt de acord ca actele casei să fie rezolvate după această tranzacţie. Nu sunt un om cu carte şi am avut încredere în ei, iar aceştia au profitat de acest lucru. În momentul de faţă, stau în casă, dar nu sunt proprietar, pentru că nu am acte pentru această casă. Este aberant să plătesc pentru ceva ce nu este al meu. În orice moment, pot fi dat afară din casă” , spune Barbu Gavra.

Nicoleta Simescu: “Am procedat corect în acest caz”

Nicoleta Simescu, notarul din Caransebeş care a întocmit actul de vânzare-cumpărare, spune că acest contract este perfect legal. “Eu nu am păcălit pe nimeni. Le-am explicat ambelor părţi ce presupune acest contract. Eu nu înţeleg care este problema: domnul Gavra are acte pe casă, este trecut în cartea funciară, deci este proprietar. Probabil, dumnealui este supărat că actele nu au fost rezolvate în două zile, ci în câteva luni”, spune notarul care a încheiat acest contract.

Dimitrie Cornean: “ Cred că acest om este bolnav”

Dimitrie Cornean, vânzătorul acestei case, întăreşte spusele notarului. Versiunea acestuia este una simplă. ”Chiar nu înţeleg care este problema. Eu am vândut această casă şi nu mai sunt proprietar. Am avut mult de tras cu acest om, care mi se pare bolnav. Ne-am judecat cu el atât eu, cât şi notarul care a întocmit acest contract de vânzare. Instanţele judecătoreşti au decis că noi avem dreptate şi nu au început urmărirea penală în cazul nostru, pentru că nu am făcut nimic ilegal. Acest om este proprietar, are acte şi nu înţeleg ce mai vrea” , spune Dimitrie Cornean. Pe rolul instanţelor judecătoreşti au axistat mai multe procese pentru înşelăciune. Până în momentul de faţă, Barbu Gavra le-a pierdut pe toate, pentru că magistraţii din România nu au descoperit nici o neregulă în această tranzacţiei imobiliară.
 

Comentarii

comentarii