Acasă Administraţie A fost aprobat proiectul tehnic al centrului de legume de la Tomnatic....

A fost aprobat proiectul tehnic al centrului de legume de la Tomnatic. Investiţia depăşeşte cinci milioane de euro

DISTRIBUIȚI

Proiectul centrului de legume-fructe de la Tomnatic, gândit de Consiliul Judeţean Timiş pentru a susţine producătorii individuali din acea zonă, merge înainte şi a trecut o nouă etapă pentru a deveni realitate. Şeful CJT, Călin Dobra, a anunţat că a fost aprobat proiectul tehnic.

„Am aprobat studiul de fezabilitate, conform estimărilor, vorbim de o investiţie de cinci milioane de euro. Nu e un proiect ieftin, dar e unul importat. Asigură sprijin pentru micii producători din zona cea mai importantă şi cu cea mai mare dezvoltare legumicolă din judeţ, Lovrin – Gottlob – Tomnatic. De asemenea, sunt vizate şi celelalte bazine legumicole din zonă, Lenauheim, Pesac, Variaş. CJT se va ocupa de proiect, va realiza construcţia halei şi a liniei de sortare, plus linia frigo şi tot ce e legat de transport”, a declarat Dobra.

CJT a lucrat împreună cu Universitatea de Ştiinţe Agricole a Banatului pentru stabilirea locaţiei optime, spune Călin Dobra, iar în urma analizelor efectuate s-a decis ca administrarea noului centră să se facă prin intermediul unei societăţi comerciale, care va aparţine chiar CJT. „Administrarea noului centru, s-a stabilit din o serie de analize efectuate, este cel mai bine să se dea spre o societate a CJT, aceasta se va ocupa de modul în care se desfăşoară activitatea acolo. Acest proiect a fost demarat împreună cu cei de la Universitate, cu specialişti, pentru a nu fi discuţii legate de construcţie. Administrarea  va fi făcută de o societate comercială, care va fi înfiinţată în acest sens”, a delcarat

Comentarii

comentarii