Acasă Administraţie A fost aprobat proiectul tehnnic pentru lărgirea drumului judeţean dintre Sânandrei şi...

A fost aprobat proiectul tehnnic pentru lărgirea drumului judeţean dintre Sânandrei şi DN 69

1720
DISTRIBUIȚI

Consilierii judeţeni au aprobat, în ultima şedinţă de plen în actuala formulă, indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul „Lărgire la 4 benzi a DJ 692, sector DN 69 – Sânandrei”. Astfel, valoarea investiţiei a fost esitmată la 28 de milioane de lei, cu TVA inclus.

Vor fi 2,7 kilometri de drum extins, se vor realiza piste de biciclete şi se vor construi trei sensuri giratorii. Lucrările ar urma să dureze aproximativ un an de zile.

„Pentru îmbunătățirea stării tehnice deficitare a sectorului de drum amplasat pe drumul județean DJ 692, respectiv pe sectorul cuprins între DN 69 și localitatea Sânandrei, în vederea creșterii mobilității rutiere și pentru asigurarea unor condiții de siguranță și confort pentru participanții la traficul rutier, s-a elaborat în anul 2020, de către S.C. TRISKELE S.R.L. TIMIȘOARA, Studiul de Fezabilitate pentru obiectivul ”Lărgire la 4 benzi a DJ 692, sector DN 69 – Sânandrei”. În vederea realizării acestui obiectiv este necesară aprobarea documentației tehnico-economice, respectiv a principalilor indicatori tehnico-economici aferenți Studiului de Fezabilitate sus menționat”, se spune în proiectul de hotărâre adoptat.

În zona traversată de acest drum, între DN 69 şi Sânandrei, se află una dintre cele mai dezvoltate zone economice din zona Timişoarei. Aici funcţionează mai multe firme de mari dimensiuni, zona fiind în permanentă dezvoltare.

“Am vești bune pentru Drumul Județean 692, care face legătura între Sânandrei și DN 69. Am votat astăzi realizarea Studiului de Fezabilitate. Pas important, pentru că, pe baza lui facem, mai departe, Proiectul Tehnic pentru tronsonul de aproape 3 kilometri. Dacă nu apar piedici, ajungem anul acesta și la realizarea licitației pentru execuție!”, a declarat Călin Dobra, legat de acest proiect investiţional.

Comentarii

comentarii