Acasă Actualitate A fost aprobată valoarea pagubelor create de furtuna cu grindină de acum...

A fost aprobată valoarea pagubelor create de furtuna cu grindină de acum două săptămâni în mai multe localități. Despăgubiri de la guvern

DISTRIBUIȚI

Joi, 9 iunie, Mihai Ritivoiu, prefectul județului Timiș, anunță că a fost aprobată valoarea pagubelor produse de furtuna cu grindină din noaptea de 25 spre 26 mai în localitățile Cenei, Nădrag, Uivar, Victor Vlad Delamarina, Sânpetru Mare, Peciu Nou, Lovrin și Sânmihaiu Român. Vorbim de puțin peste 5 milioane de lei, sumă care va fi înaintată guvernului pentru alocarea resurselor financiare și despăgubirea localităților.

„La capătul a două săptămâni grele, am finalizat evaluarea pagubelor produse în Timiş de furtuna şi grindina de acum două săptămâni. Am aprobat astăzi în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă valoarea estimată a pagubelor din localităţile Cenei, Nădrag, Uivar, Victor Vlad Delamarina, Sânpetru Mare, Peciu Nou, Lovrin şi Sânmihaiu Român: 5.087.479 lei. Suma va fi înaintată Guvernului pentru alocarea resurselor financiare şi despăgubirea localităţilor”, transmite prefectul.

Chiar pe 9 iunie, o nouă furtună a produs pagube în județ, petrecându-se mai multe inundații și căzând din nou grindină deasă. Prefectul dă însă asigurări: „Ca urmare a furtunilor de astăzi, echipele noastre vor fi din nou în teren, pentru o nouă investigaţie. Asigur comunităţile locale că suntem alături de ele şi că ne vom mişca cât putem de repede”.

Comentarii

comentarii