Acasă Actualitate A fost lansat programul “UVT pentru elevi!” Iată ce scop are

A fost lansat programul “UVT pentru elevi!” Iată ce scop are

DISTRIBUIȚI

După mai mult de un an de organizare, Universitatea de Vest din Timișoara a lansat, luni 29 ianuarie, cel mai mare program destinat elevilor din mediul preuniversitar din întreaga țară intitulat “UVT pentru elevi!”.

La eveniment au participat rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, conf.univ.dr. Mădălin Bunoiu, prorector UVT  responsabil cu strategia academică și relația cu studenții, prof. dr. Marin Popescu, director al Departamentului pentru Relaţia cu Mediul Preuniversitar din UVT, dr. Vlad Cherecheș, director al Departamentului Managementul Calității din UVT.

Ca invitați, la eveniment au fost prof. Aura Codruța Danielescu, inspector școlar general al ISJ Timiș, alături de reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor Timiș și ai Consiliului Național al Elevilor.

Cu acest prilej, rectorul Marilen Pirtea  a spus:

“Relația pe care o avem cu mediul preuniversitar este o preocupare majoră a Universității de Vest Timișoara.

 

În programele de studii ale Universității, avem disciplină de antreprenoriat și multe alte discipline care arată că dorim ca absolvenții noștri să fie pregătiți foarte bine pentru piața muncii.

Este foarte important ca elevii, venind la Universitatea de Vest Timișoara, să aibă șanse foarte mari de a reușit în viață”.

Prof. Aura Danielescu a adăugat:

“Mă bucur că există o colaborare foarte benefică pentru elevi între Universitatea de Vest și mediul preuniversitar din Timiș.

Noi promovăm înspre elevi tot ceea ce se întâmplă frumos la Universitatea de Vest și are impact asupra școlilor și liceelor.

De ce este important ceea ce se organizează la Universitatea de Vest? Fiindcă aici elevii au parte de consiliere care în general lipsește din mediul preuniversitar, fiindcă nu există o infrastructura atât de extinsă să le oferim tuturor elevilor pregătirea necesară accesării mediului prea universitar.

Inspectoratul Școlar General Timiș promovează către școlile din județ toate ofertele educaționale pe care le pregătește Universitatea de Vest.

Noi ne bucurăm pentru orice propunere care vine din partea UVT pentru activitatea densă pe care o desfășurați cu elevii. Totul pentru elevi!.

Luca Muntean, reprezentantul elevilor, a spus că proiectul UVT pentru elevi este foarte util școlilor și liceelor.

“UVT pentru elevi mi se pare un proiect foarte util pentru elevi atât din județul nostru că și din întreaga țară.

Faptul că vor beneficia de o pregătire pentru examenul de bacalaureat cu profesorii din cadrul Universității de Vest este extraordinar de bine.

În plus prin acest proiect se oferă și alte oportunități de care elevii pot beneficia în drumul lor către mediul universitar”, este de părere reprezentantul elevilor.

Astfel, Universitatea de Vest din Timișoara (UVT)) revine și în acest an universitar cu un amplu program de sprijin pentru elevii din întreaga țară, format din sesiuni de pregătire pentru examenul de bacalaureat, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală și consiliere individuală în carieră.

 

Comentarii

comentarii