Acasă Economic A fost semnat contractul de finanţare a etapei de proiectare pentru autostrada...

A fost semnat contractul de finanţare a etapei de proiectare pentru autostrada Timişoara – Moraviţa

789
DISTRIBUIȚI

Proiectul de realizare a unei autostrăzi între Timişoara şi Moraviţa, care va continua cu cea de la Vârşeţ spre Belgrad, are asigurată finanţarea. Ministerul Transporturilor şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere au semnat acordul de finanţare a etapei de proiectare. Proiectul “Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul Autostrada Timișoara-Moravița” va fi finanţat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în UE, contribuind astfel la dezvoltarea pieții interne cu scopul de a crea condițiile pentru creșterea volumului investitiilor, promovarea transportului durabil și a coeziunii în rețeaua de drumuri europene.

În urma acestei etape va avea loc realizarea Studiului de Fezabilitate, ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare (norme, normative,standarde, legi etc.); întocmirea documentației suport și Asistența solicitată pentru depunerea și sustinerea cererii de finanțare; pregătirea documențatiei de atribuire a contractului de proiectare și execuție lucrări și asigurarea asistenței tehnice necesară Beneficiarului în perioada derulării procedurilor de achizitie publică pentru proiectare și execuție lucrări.

Valoarea totală a  proiectului este de 14.693.042,97 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul de Coeziune-10.544.270,83 lei, 15% contribuția proprie-1.860.753,67 lei, restul de 2.288.018,47 lei  reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA. Durata proiectului: 32 luni

Comentarii

comentarii