Acasă Administraţie A fost semnat contractul pentru execuția lucrărilor de la Cinema Studio. Fritz...

A fost semnat contractul pentru execuția lucrărilor de la Cinema Studio. Fritz speră că va obține banii de la Ministerul Culturii

545
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat marți, 6 aprilie, semnarea contractului pentru lucrările de execuție la Cinema Studio. După ce vor fi realizate lucrările în valoare de 17 milioane de lei, cinematograful se va transforma într-un spațiu cultural de tip „art-house”, care va avea drept scop principal proiecțiile de film european independent, de artă sau de autor, dar va deservi și alte domenii conexe – în scop artistic sau educativ.

Lucrările vor dura 18 luni, și vor fi realizate de firma AUDIOTECH  MULTIMEDIA GROUP S.R.L, împreună cu MIST LIDER CONSTRUCT S.R.L. Transformarea cinematografului lui este rezultatul colaborării dintre Primăria Timișoara – proprietarul cinematografului, Groupama Asigurări – finanțatorul proiectului de arhitectură în valoare de aproximativ 150.000 euro, Institutul Francez din România și Asociațiile Pelicula Culturală, Marele Ecran, Documentor și Asociația Română a Filmului Independent (Timishort), asociații culturale care se vor implica și în managementul cinematografului.

„Lucrările vor începe cu bani de la bugetul local, dar sperăm că vom convinge Ministerul Culturii să finanțeze și acest obiectiv din suma alocată programului Capitală Europeană a Culturii” a declarat Dominic Fritz. Mai multe detalii sunt oferite de reprezentanții primăriei:

„Cinematograful Studio va funcționa sub forma unui spațiu cultural de tip art house, integrat în rețeaua de săli Europa Cinemas, având ca domeniu principal de activitate cinematografia și proiecțiile de filme europene independente, de artă sau de autor. De asemenea, va deservi și domenii conexe industriei cinematografice: producția de film (ficțiune, documentar, animație), jurnalism, multimedia, fotografie, sound design, dezvoltarea unui program de educație cinematografică pentru copii și tineri.

Viitorul cinematograf va dispune de 2 săli de proiecție: una de 190 locuri și una de 64 locuri, care a fost concepută ca un spațiu multifuncțional. La parterul cinematografului vor exista un lobby și o recepție modernă care va include un cineshop, o cafenea și două studiouri pentru montaj sunet și video. Podul amenajat se va transforma într-o sală multifuncțională, care se va utiliza în regim ”HUB educațional”, cuprinzând: spații de lucru pentru asociațiile de film, jurnalism, multimedia, fotografie, sound design, etc., un spațiu pentru transmisiuni radio, spațiu de expoziții, o sală de ședințe. Pe terasa clădirii va funcționa un café-cinema, pentru maxim 80 de persoane, unde se vor organiza proiecții de film în aer liber, precum și evenimente cultural-artistice de mică amploare (lansări de carte, mini-concerte, stand-up comedy etc.)”.

 

Comentarii

comentarii