Acasă Administraţie A fost semnat contractul pentru Pasajul Solventul

A fost semnat contractul pentru Pasajul Solventul

2058
DISTRIBUIȚI

Recent, a fost finalizat─â licita╚Ťia pentru Pasajul Solventul. Investi╚Ťia se va ridica la 93,8 milioane de lei, f─âr─â TVA, iar c├ó╚Ötig─âtoare a fost o asocia╚Ťie condus─â de firma Spic Internazionale SRL. ├Än acela╚Öi contract, pe l├óng─â execu╚Ťie, este avut─â ├«n vedere ╚Öi actualizarea proiectului. Durata contractului este de 26 de luni: 2 pentru actualizarea documenta╚Ťiei ╚Öi 24 pentru execu╚Ťia lucr─ârilor.

ÔÇ×Zona proiectat─â cuprinde traseul dintre strada Bogd─âne╚Ötilor ╚Öi strada G─ârii. ├Än prezent pe acest tronson nu se poate circula fiind ├«ntret─âiat de existen╚Ťa unui pachet de 10 linii de cale ferat─â. Pentru descongestionarea traficului ├«n zona de vest a municipiului se impune realizarea unui pasaj subteran pe sub cele 10 linii de cale ferat─â, traseul proiectat cuprinz├ónd racordarea rampelor pasajului inferior Solventul cu strada G─ârii ╚Öi Calea Bogd─âne╚ÖtilorÔÇŁ, transmit reprezentan╚Ťii Prim─âriei Timi╚Öoara.

Detalii tehnice ale pasajului vor fi urm─âtoarele:

          – Lungimi str─âzi modernizate                                      726 m

          – Lungime pasaj inferior                                      87,09 m

          – Lungime rampe                                                          259 m

                             – cale de rulare dubl─â tramvai                            424 m

                             – giratoriu                                                        1

                             – piste bicicli┼čti                                          1355 m

                             – trotuare                                                    1877 m

       – Spa┼úii verzi amenajate                               5534 mp

Lucr─ârile cuprind execu╚Ťia unui pasaj rutier inferior, perpendicular pe axul c─âii ferate.Acest pasaj va face leg─âtura ├«ntre Calea Bogd─âne┼čtilor ┼či strada G─ârii ┼či va cuprinde: o platform─â cu o linie cale pentru tramvai amplasat─â ├«n mijlocul carosabilului; c├óte 2 benzi de circula┼úie pe sens de o parte ┼či de alta a platformei tramvaiului; trotuare pietonale ╚Öi piste de cicli╚Öti amplasate pe ambele p─âr╚Ťi ale pasajului.

Se va executa un sens giratoriu la intersec╚Ťia cu strada G─ârii, precum ╚Öi iluminat public. Se vor efectua, de asemenea lucr─âri de reabilitare a re╚Ťelelor subterane de utilit─â╚Ťi precum ╚Öi execu╚Ťia unora noi pentru deservirea obiectivului.

Pe 22 septembrie, primarul Nicolae Robu s-a întâlnit cu Giancarlo Zanuttini, reprezentantul firmei SPIC Internazionale, chiar la locul viitorului șantier, pentru a semna contractul.

Comentarii

comentarii