Acasă Actualitate A început admiterea elevilor la școlile profesionale din Timiș

A început admiterea elevilor la școlile profesionale din Timiș

DISTRIBUIȚI

Învăţământul profesional şi dual sunt rute de educaţie şi pregătire practică care oferă absolvenţilor de clasa a VIII-a posibilitatea de dobândire a unei calificări profesionale. Acesta este primul pas care trebuie urmat de toţi cei care doresc să ajungă să lucreze în meseria dorită.

 Pot opta pentru învăţământul profesional şi dual elevii înscrişi în clasa a VIII-a promoţia 2023 şi absolvenţii din seriile anterioare. Înscrierea candidaţilor în vederea admiterii se face la unitatea de învăţământ care are ofertă educaţională pentru învăţământul profesional şi dual, pe baza opţiunilor candidatului pentru una sau mai multe calificări profesionale existente în oferta şcolii; înscrierea se realizează pe baza fişei de înscriere în învăţământul profesional şi dual, completată și eliberată de unitatea de învăţământ gimnazial.

 Procesul de admitere în învățământul profesional și dual se realizează în două etape, prima etapă de admitere a început în 3 iulie și se va încheia vineri, 7 iulie, urmând ca a doua etapă de admitere să se desfășoare în intervalul  25 – 27 iulie 2023.

Pentru viitorul an școlar există multiple oportunități pentru elevii cu abilități practice sau cu dorința de-a obține competențe în diverse domenii tehnice. Sunt aprobate 40 de clase în planul de școlarizare la clasa a-IX-a pentru anul școlar 2023-2024, iar 16 dintre acestea sunt în învățământul profesional dual.

Accesândmlink-ul: https://www.isj.tm.edu.ro/examene-nationale/admitere absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora pot găsi, la paginile 145-146 ale Ghidului candidatului la admiterea în învăţământul liceal, învăţământul profesional şi învăţământul dual pentru anul şcolar 2023-2024, informații despre unitățile de învățământ care au ofertă pentru învățământul profesional de stat, inclusiv dual și calificările pe care aceste unități le școlarizează în localitățile Timișoara, Lugoj, Deta, Făget, Sânnicolau Mare, Lovrin și Biled. Succes tuturor candidaților – îndeamnă inspector școlar general adjunct, prof. Simona-Ecaterina Bejan.

Comentarii

comentarii