Acasă Actualitate A început sezonul parangheliilor la Timișoara. Zeci de familii de rromi foarte...

A început sezonul parangheliilor la Timișoara. Zeci de familii de rromi foarte bogaţi vin acasă din Occident, cu mașini de lux închiriate

DISTRIBUIȚI

Maşini luxoase, haine de firmă și mii de euro aruncate la parangheliile clanurilor de romi sunt ingredientele sezonului de vară în Timișoara, când revin în țară romii bogați din Occident. Ei participă în această perioadă la așa numitele “nunți țigănești”, dar și la alte sărbători importante pentru ei. Cei mai mulți vin din Germania, Franța și Italia, dar sunt și din Spania, Belgia, Anglia sau alte state europene.

De multe ori parangheliile se lasă cu scandal, așa cum s-a întâmplat și miercuri seara, în parcarea unui hotel aflat pe Calea Lugojului din Timişoara, unde avea loc o nuntă. Două familii de romi, rivali, s-au luat la bătaie.

Romii etalează la Timișoara mașini scumpe: Lamborghini, Rolls-Royce Phantom, Bentley Continental, Ferarri – mașini de sute de mii de euro, dar și Mercedes, BMW, VW, Porche, Land Rover sau Audi din clasa de lux. 

Sunt și romi foarte bogați, care își permit tot luxul, dar foarte multe dintre bogățiile afișate de clanurile de romi la paranghelii sunt doar de fațadă. Ioan Boț, bulibașa romilor din Lugoj, a dezvăluit că unii din cei care se fălesc cu mașinile de lux vin cu unele închiriate.

„Dacă depăşesc un anumit număr de kilometri trebuie să plătească în plus bani mulţi şi de asta unii le pun pe platformă şi le duc înapoi, ca să nu plătească”, dezvăluit Ioan Boț.

Comentarii

comentarii