Acas─â National A murit avocata Paula Iacob

A murit avocata Paula Iacob

1368
DISTRIBUIȚI

paula 85097400Paula Iacob a murit, marţi, la vârsta de 83 de ani. Avocata va fi depusă, miercuri, la capela cimitirului Bellu, urmând să fie înmormântată joi.
Ruxandra Iacob, fiica Paulei Iacob, a confirmat că avocata a încetat din viaţă.
“Luni a venit acas─â. Asear─â (nr. mar┼úi) a plecat de l├óng─â noi. Va fi depus─â ast─âzi la capel─â la cimitirul Bellu ┼či maine va fi ├«nmorm├óntarea”, a declarat fiica celebrei avocate.
“Am fost colegi de profesie apropia┼úi. A fost un nume care r─âm├óne marcant pentru avocatura rom├óneasc─â prin felul ei de a se purta. Ne ├«nt├ólneam la diverse reuniuni. Paula Iacob era un om de cultur─â. Iubea mult muzica, ├«n special muzica de oper─â. Am fost al─âturi de d├ónsa ├«n dosare, dar ┼či adversari ├«n procese”, a declarat avocatul Lucian Bolca┼č la Rom├ónia TV.
Marius Marinescu a confirmat că Paula Iacob a murit marţi, acasă.
“Am r─âmas ├«nm─ârmurit c├ónd am auzit vestea. Nu-mi vine s─â cred c─â vorbesc la trecut de doamna Iacob. Ne cuno┼čteam de-o via┼ú─â. Nimeni nu poate s─â aib─â un cuv├ónd r─âu despre doamna Iacob, toat─â lumea a iubit-o. S-a ├«ncheiat o epoc─â. De multe ori vorbeam cu doamna Iacob ┼či spuneam c─â Regina Maria este regina celor r─âni┼úi, despre doamna Iacob pot s─â spun c─â era regina avocaturii rom├óne┼čti. Avea o vorb─â bun─â pentru to┼úi oamenii nec─âji┼úi”, a declarat ┼či bunul ei prieten Marius Marinescu la Rom├ónia TV.
Marius Marinescu, despre Paula Iacob: “A fost regina avocaturii rom├óne┼čti”
Paula Iacob a suferit un accident vascular în urmă cu o lună. Atunci, avocata a fost transportată de urgenţă la Spitalul Floreasca din Capitală. Medicii de acolo au ţinut-o sub supraveghere la terapie intensivă, după care a fost mutată la Spitalul Bagdasar.
La finalul anului 2014, a c─âzut pe strad─â ┼či a avut nevoie de interven┼úia medicilor pentru r─ânile grave suferite. ├Än plus, ea a fost suferit o fractur─â de ┼čold ┼či a avut nevoie de dou─â interven┼úii chirurgicale, ea recuper├óndu-se, ├«n vara lui 2015, ├«ntr-o clinic─â de recuperare din Rom├ónia.
Avocata Paula Iacob s-a născut la 20 februarie 1932, la București. A devenit studentă la Facultatea de Drept din București la numai 16 ani și a absolvit cursurile la vârsta de 20 de ani.
A fost ziarist─â la “Sportul popular”.
Paula Iacob a intrat ├«n Baroul Bucure╚Öti ├«n 1954, iar la ├«nceputul anilor ’90 a fost avocata lui Nicu Ceau╚Öescu.
A fost pre╚Öedinte fondator a Federa╚Ťiei Rom├óne a Asocia╚Ťiilor, Centrelor ╚Öi Cluburilor UNESCO. A fost ╚Öi pre╚Öedintele Asocia╚Ťiei Femeilor de Carier─â Juridic─â.
S-a remarcat prin pozi╚Ťiile sale publice ├«n ap─ârarea drepturilor animalelor.

Comentarii

comentarii