Acasă Actualitate A murit conf.univ.dr.ing. Tudor Agneta, cadru didactic la Universitarea Politehnica Timișoara

A murit conf.univ.dr.ing. Tudor Agneta, cadru didactic la Universitarea Politehnica Timișoara

DISTRIBUIȚI

Cu profundă tristețe colegii anunță trecerea la cele veșnice a conf. univ. dr. ing. Tudor Agneta (15 iunie 1948 – 24 martie 2023). Cu profundă întristare dar cu recunoștință, colectivele de cadre didactice din cadrul Universității Politehnica Timișoara, Facultatea de Construcții aduc un pios omagiu.

“O colegă cu calități deosebite de dascăl, dispusă să ajute și învețe de fiecare dată atât studenții cât și colegii mai tineri, se alătură în ceruri unei adevărate academii de oameni de știință, reîntâlnindu-se cu colegii plecați la cele veșnice, dar și cu membri familiei domniei sale fiul Liviu și soțul Dan. Cursurile de beton armat, predate cu har, cu dăruire și precizie vor fi ascultate acum de mai de sus, din fața altarului din Ierusalimul cel ceresc. Ne despărțim cu regret de un dascăl care a iubit cartea și școala, care a lăsat mărturie peste 100 de articole științifice publicate și prezentate la conferințe naționale sau internaționale, precum și mai multe cărți și cursuri universitare. Activitatea didactică și de cercetare a doamnei  Tudor Agneta a fost apreciată de Academia Română, în anul 2001 fiindu-i decernat premiul ”Anghel Saligny” pentru lucrarea “Beton armat” elaborată în colaborare cu colegii Prof. dr. ing. Ioan Cadar și Prof. dr. ing. Clipii Tudor, ambilor coautori alăturându-se de acum acolo în împărăția cerurilor.

O profesionistă recunoscută pe plan național și internațional în domeniul construcțiilor din beton armat, membru al mai multor asociații profesionale și comitete științifice, coordonator și coautor al unor lucrări de referință în domeniul în care a activat, doamna Conf. Univ. Dr. Ing. Tudor Agneta a contribuit semnificativ prin acțiunile întreprinse la implementarea principiilor de proiectare după codurile europene – EUROCODE. A participat activ la elaborarea primelor exemple de calcul cuprinse în lucrarea “Calculul structurilor din beton, beton armat şi precomprimat EUROCODE 2, Edit. Bridgeman.Timişoara, 1997”.

Conducerea Universității Politehnica Timișoara transmite un pios omagiu la pierderea unui cadru didactic de excepție, o persoană echilibrată și înzestrată cu calități remarcabile de dascăl, specialistă în domeniul de activitate un adevărat model pentru generațiile următoare.

”Cu inimile îndurerate, transmitem sincere condoleanțe familiei și celor apropiați. Dumnezeu să o ierte și  odihnească în pace. Fie-i pomenirea în veci AMIN!” – spune Daniel Dan.

Corpul neînsuflețit va fi depus duminică, 26 martie, la Casa Funerară Funeralia, bvd Liviu Rebreanu nr 98, începând cu ora 14, iar seara la ora 18 va avea loc slujba de priveghi oficiată de părintele Florin Carebia din cadrul Parohiei Iosefin. Familia și apropiații îi pot aduce un ultim omagiu până la ora 22. Înmormântarea va fi oficiată luni, 27 martie, începând cu ora 13, la Capela 3, Cimitirul Calea Șagului.

Comentarii

comentarii