Acasă Actualitate A murit Ionel Pascotă senior, un simbol al motociclismului românesc

A murit Ionel Pascotă senior, un simbol al motociclismului românesc

837
DISTRIBUIȚI

Multiplul campion național de motociclism Ionel Pascotă senior, a decedat miercuri, la vârsta de 85 de ani. Ionel Pascotă senior a fost fiul lui Ioan Ilie Pascota, și el campion național la motociclism.

Ionel Pascotă senior a câștigat în 1970 primul sau titlu de campion la clasa 500 cmc, cu o motocicleta NSU, urmat trei ani mai târziu de titlul la clasa 250 cmc, cu o motocicleta CZ. între 1976 și 1979 Ionel Pascotă senior a câștigat 4 titluri naționale consecutiv la clasa 175 cmc, cu o motocicleta MZ. În cariera sa, Ionel Pascotă Senior a mai câștigat 12 titluri de vicecampion național și alte 20 de medalii de bronz.

Talentul lui Ionel Pascotă senior a fost transmis fiului său Ionel junior, dar și nepotului Patrick. Ambii au câștigat mai multe titluri de campioni naționali.

Trupul neînsuflețit al celui care a fost Ionel Pascotă senior va fi depus la capela cimitirului din Giroc, până vineri, 12 iulie 2019. Tot vineri, de la ora 13.00, în curtea Căminului Cultural din Giroc va fi oficiata slujba religioasă.

Comentarii

comentarii