Acasă Actualitate A murit Liviu Emilian Dâmboiu, fost director regional al DRDP Timișoara

A murit Liviu Emilian Dâmboiu, fost director regional al DRDP Timișoara

DISTRIBUIȚI

DRDP Timişoara anunță cu profundă tristețe trecerea în neființă a domnului dr. ing. Liviu Emilian Dâmboiu, fost director regional al DRDP Timișoara în perioada 1995 – 2002.

Născut în 6 octombrie 1948, în comuna Șinca Nouă, jud. Brașov, domnul Liviu Dâmboiu a absolvit Institutul Politehnic ”Traian Vuia” Timișoara, promoția 1972, Facultatea de Construcții, Secția Drumuri și Poduri. În perioada 1972 – 1995 a lucrat ca inginer stagiar, șef de secție sau inginer-șef la SDN Alba Iulia – Directia de Drumuri si Poduri Cluj, la SDN Zalău, DRDP Cluj și SDN Dej.

În perioada 1995 – 2002, a fost director regional al DRDP Timişoara, iar apoi director adjunct tehnic, până în august 2003.

Liviu Dâmboiu a fost un profesionist dedicat, bun organizator al activității de producție, fiind implicat în multiple lucrări cu tehnologii din acele vremuri din sectorul rutier: îmbrăcăminți bituminoase și din beton de ciment, tratamente bituminoase, reparații la poduri de lemn, consolidări terasamente și versanți etc. În anul 2001, a obținut titlul științific de doctor în domeniul ”Inginerie civilă”, conferit de Universitatea Politehnica Timișoara. În același an, a coordonat apariția monografiei ”Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara la început de mileniu trei”. A fost membru al Asociației Generale a Inginerilor din România și al Asociației Profesionale de Drumuri și Poduri.

”Integritatea, pasiunea și angajamentul său vor rămâne mereu în amintirea celor care au avut privilegiul de a-l cunoaște și de a colabora cu el. Sincere condoleanțe familiei!”, transmite DRDP Timişoara.

Comentarii

comentarii