Acasă Actualitate A murit Petru Buzzi, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultura din...

A murit Petru Buzzi, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultura din Caraș Severin

279
DISTRIBUIȚI

Joi dimineață s-a stins din viață Petru Buzzi, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultura din Caraș Severin.

Petru Buzzi a decedat în jurul orei 05:00, la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean din Cluj.

Petru Buzzi, născut în Clopotiva, județul Hunedoara, a derulat o activitate importantă în domeniul jurnalismului la ziarele Flamura, Timpul și Sud-Vestul. Din anul 2004, acesta s-a aflat la conducerea Camerei de Comerț și Industrie a județului Caraș-Severin. Petru Buzzi a fost vice-președinte al Asociației Banatul fără frontiere și al Asociației Culturale ARS Proxima Reșița. Ca membru al mai multor asociații și fundații a avut o implicare deosebită în viața socială și culturală a comunității, o bună colaborare cu instituțiile și organismele neguvernamentale locale și regionale pentru dezvoltarea economică și socială a județului.

În anul 2015, Petru Buzzi a primit titlul de cetățean de onoare al județului Caraș-Severin, distincție care i-a fost înmânată de președintele forului județean din acea vreme, Sorin Frunzăverde, cel care a prezentat la momentul respectiv și o scurtă biografie a celui alintat de prieteni „Peruti”: „S-a născut la Clopotiva demult, foarte demult, a învățat la Oțelu Roșu, școala generală și liceul și după aceea a intrat, în condițiile în care nu se intra foarte ușor atunci, la singura Facultate de Jurnalistică din România, pe care o termină în 1981, când vine și lucrează la Flamura. Petru Buzzi a lucrat la ziarul Timpul, practic până în 93, din 93 până în 2004 a fost director al noului ziar Timpul, a condus Sud-Vestul și a mai avut câte o scurtă perioadă nostalgia când a mai scos săptămânalul Flamura. Din 2004 este președinte al Camerei de Comerț și Industrie. Sigur că asta la detașat de viața jurnalistică, dar reușește să facă față acolo cu o echipă redusă numeric, trăind practic din finanțări europene. Face față în condițiile în care această instituție, nu numai în Caraș-Severin, ci în toate județele mici ale României, traversează o perioadă foarte grea”.

Petru Buzzi își va dormi somnul de veci în localitatea natală, Clopotiva din județul Hunedoara.

Sursa: reper24.ro

Comentarii

comentarii