Acasă Actualitate A murit preotul Teodor Cocoreanu din Arhiepiscopia Timișoarei. El va fi înmormântat...

A murit preotul Teodor Cocoreanu din Arhiepiscopia Timișoarei. El va fi înmormântat în cimitirul din Mehala

DISTRIBUIȚI

Preotul Teodor Cocoreanu a plecat în împărăția cerurilor, miercuri 29 mai 2024. Născut la data de 8 martie 1946, în localitatea Săcălaz din județul Timiș, adormitul în Domnul a trecut, încă din copilărie prin momente foarte grele, întrucât, la vârsta de numai 5 ani este deportat în Bărăgan, împreună cu părinții săi.

Acolo, deportații au întemeiat localitatea Frumusița, unde au trăit din 19 iunie 1951 până la 25 decembrie 1955. Din pricina greutăților îndurate, copilul Teodor și-a pierdut mama și, de la vârsta de opt ani, a rămas orfan. După liberarea din deportare, revine la Timișoara și urmează cursurile Liceului teoretic nr.5.

La îndemnul tatălui său Valeriu, se înscrie la Institutul Teologic de Grad Universitar din Sibiu, al cărui licențiat devine în anul 1972.

Hirotonia întru diacon și apoi preot pe seama parohiei Scăiuș, protopopiatul Reșița a fost săvârșită în același an, la Catedrala Mitropolitană din Timișoara, de către mitropolitul Nicolae Corneanu al Banatului.

După patru ani de slujire la Scăiuș, perioadă în care a construit casa parohială și a desfășurat o activitate pastoral-misionară apreciabilă, la data de 1 iunie 1977 este transferat la parohia Topolovățu Mare, protopopiatul Lugoj.

Și în această parohie se îngrijește de cumpărarea unei case parohiale pe care o amenajează corespunzător și cumpără materialele necesare construirii bisericii, făcând astfel dovada unui bun administrator și chivernisitor al credincioșilor încredințați spre păstorire.

Cu data de 1 martie 1991, este transferat la parohia Timișoara Mehala, unde va sluji până la data de 1 februarie 2011, când se pensionează la limită de vârstă.

Pentru vrednicia de care a dat dovadă în slujirea preoțească, mitropolitul Nicolae Corneanu i-a acordat distincția de iconom.

Preotul Teodor Cocoreanu, înzestrat de Tatăl ceresc cu mulți talanți, avut multă dragoste față de credincioșii parohiilor încredințate, a slujit Biserica cu mult devotament și a făcut tot ceea ce i-a stat în putință să administreze cu înțeleaptă chibzuială cele încredințate spre păstorire, lăsând faptele să vorbească în locul lui, spre Slava lui Dumnezeu.

Trupul neînsuflețit a fost depus în biserica Parohiei Timișoara Mehala, în după-amiaza zilei de 29 mai. Slujba de înmormântare va avea loc vineri, 31 mai, la 13.00, la biserica din cimitirul ortodox Mehala.

Comentarii

comentarii