Acasă Actualitate A murit prof. Gheorghe Mencinicopschi – cel care îi învăța pe...

A murit prof. Gheorghe Mencinicopschi – cel care îi învăța pe romàni să mănânce sănătos

DISTRIBUIȚI
A murit prof. Gheorghe Mencinicopschi, unul ditre cei mai buni specialiști în nutriție – cel care îi învăța pe romàni să mănânce sănătos!
 
“S-a dus și profesorul Mencinicopschi… Îmi povestea, când ne-am întâlnit ultima oară, că pâinea, după ce este sfințită la Biserică, își crește proprietățile nutritive, fapt dovedit științific chiar de către Domnia Sa… La insistența mea de a realiza un interviu despre această temă, mi-a spus că informația nu înseamnă foarte mult, deoarece credincioșii știu acest lucru, iar cei care nu cred nu vor fi convinși. Dumnezeu să-l odihnească!”, este mesajul lui George Grigoriu.
 
“Sunt așa de tristă… Profu’ Menci s-a stins…! Cuvintele sunt parcă de prisos în astfel de momente… și totuși, gândul îmi zboară la dânsul, la tot ce m-a învățat distinsul și iubitul profesor Gheorghe Mencinicopschi. 
„Suntem ceea ce mâncăm, domnișoara Simona”, imi spuneați în urmă cu niște ani, cu zâmbet cald și privire blândă… 
Răsfoiesc acum cărțile valoroase pe care le-ați scris și pe care le am în bibliotecă, toate cu autograful Dumneavoastră… 
Cu ochii în lacrimi, citesc ce mi-ați scris pe una dintre ele: „dacă vă iubiți pe voi înșivă, iubiți-vă copiii și nepoții, căci prin ei continuați să trăiți“. 
Așa este domnule profesor, așa veți continua și dumneavoastră să trăiți, prin sfaturile minunate pe care ni le-ați dat, prin informația valoroasă pe care ați lăsat-o în nenumăratele cărți scrise, pe care le vom citi și reciti, de câte ori vom simți că ne este dor de Dumneavoastră.
Ne veți lipsi mult, domnule profesor! Drum lin, veți rămâne veșnic în inimile noastre!
Condoleanțe familiei îndurerate!
P.S: Domnule profesor, vă mulțumesc din suflet pentru tot, pentru prietenie și pentru șansa de a cunoaște oameni minunați și dragi, alături de  Dumneavoastră!”, este și mesajul Simonei Bălănescu.

Comentarii

comentarii