Acasă Actualitate A patra conferinţă prepascală va fi susținută pentru Timișoara de preotul Ovidiu...

A patra conferinţă prepascală va fi susținută pentru Timișoara de preotul Ovidiu Urzicaru din Franța

389
DISTRIBUIȚI

Cu binecuvântarea ÎPSS Ion, mitropolitul Banatului, colectivul de Teologie ortodoxă din cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie a Universității de Vest din Timișoara, la inițiativa părintelui conf. univ. dr. Constantin Jinga, va organiza în ultimele două săptămâni ale Postul Mare ciclul de conferințe prepascale, dedicat primei teme a anului omagial 2021: Misiunea şi pastoraţia în diaspora.

Conferențiarii provin dintre slujitorii ortodocși români care activează la parohii din diaspora și care au absolvit teologia la Timișoara. Cum era teologia din Timișoara în vremea studenției? Cum este să slujești în diaspora? Ce particularități se întâlnesc acolo? Cum este să trăiești ortodoxia într-o țară neortodoxă? Cum este legătura dintre diaspora și biserica din țară? Acestea vor fi numai câteva întrebări la care se vor strădui să răspundă invitații conferințelor prepascale de anul acesta.

Conferințele se adresează teologilor, clericilor, profesorilor de Religie și tuturor celor interesați de viața bisericească a ortodocșilor care trăiesc în afara teritoriilor canonice ale unor biserici ortodoxe.

Cea de a patra conferinţă prepascală va avea loc joi 22 aprilie 2021, de la orele 19:30 și va fi susținută de părintele Ovidiu Urzicaru din Franța.

Născut la Arad, a absolvit Liceul de Artă „Sabin Drăgoi”, după care a urmat în paralel cursurile Facultății de Muzică și ale Facultății de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara. În anul 2006 a obținut licența la ambele facultăți, iar în anul 2009 a obținut și diploma de Master în Teologie ortodoxă. Actualmente este doctorand  la Centru de studii „Dumitru Stăniloae” din Paris.

Părintele Ovidiu Urzicaru este preot paroh la Parohia Ortodoxă Română „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din  orașul Reims (Franța), sub omoforul Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Iosif. În același timp, este și profesor de muzică la Colegiul Saint-Exupéry din localitatea Avize, Franța.

Detaliile pentru conectarea la link se pot obține printr-o solicitare trimisă pe adresa de email: marius.florescu@e-uvt.ro

 

Comentarii

comentarii