Acasă Eveniment A patra ediţie a Salonului internaţional de vinuri Timişoara

A patra ediţie a Salonului internaţional de vinuri Timişoara

DISTRIBUIȚI

Cel de al VI-lea Salon Internaţional al Vinului – VINVEST, care va avea loc la Timişoara, în perioada 10-12 aprilie, va prezenta vinuri româneşti tradiţionale, vinuri internaţionale cunoscute, un show gastronomic al unor maeştri bucătari italieni şi degustări sub îndrumarea unui somelier profesionist. La VINVEST vor fi prezentate peste 270 de vinuri albe, aproximativ 30 de soiuri de vinuri roze şi aproximativ 190 de vinuri roşii. Alături de reprezentativi producători din tara (Cotnari, Jidvei, Vincon Vrancea, Murfatlar), la Timişoara vor fi prezentate şi vinuri din Australia, Bulgaria, Chile, Italia şi Republica Moldova, aduse de distribuitori.
În premieră, la salon vor di prezente şi vinuri bulgăreşti, somelierul Sergiu Nedelea remarcând publicitatea internaţională bine orientată, practicată de vecinii noştri de la sud de Dunăre. V
inurile româneşti recâştigă pieţele tradiţionale şi se impun în competiţiile internaţionale, iar cea mai recentă medalie de aur a fost primită de Frâncuşa de Cotnari la Berlin, a declarat vicepreşedintele Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR), Lucia Pîrvu, prefaţând deschiderea Salonului Internaţional de Vinuri. România este unul dintre primii cincisprezece producători de vin la nivel mondial, al şaselea producător de struguri european după Italia, Franţa, Spania, Germania şi Grecia, precum şi cel de-al şaselea producător de vinuri din Europa. Organizat de ADAR li Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara, VINVEST are atât un caracter promoţional cât şi unul profesional, fiind un prilej de schimb de experienţă şi informare pentru producătorii, distribuitorii şi importatorii de vin, utilaje, accesorii şi servicii din domeniul vitivinicol, din ţară şi din străinătate.
Organizarea evenimentului cu numai o săptămână înainte de Paşti va oferi reprezentanţilor HoReCa, ai magazinelor de specialitate şi distribuitorilor, cadrul potrivit încheierii de contracte şi precontracte comerciale. La Salonul Internaţional de Vinuri de la Timişoara şi-au anunţat participarea 22 de producători de vinuri din ţară şi din străinătate, 7 distribuitori şi 18 firme de accesorii.
Cu aceasta ocazie va avea loc si cea de a IV-a ediţie a Concursului Naţional pentru cele mai bune vinuri şi băuturi alcoolice. Partenerii oficiali ai salonului timişorean sunt MAPDR şi producătorii Cotnari şi Jidvei.

Comentarii

comentarii