Acasă Economic A(r)picultura, între 28 februarie și 1 martie la EXPO Arad

A(r)picultura, între 28 februarie și 1 martie la EXPO Arad

DISTRIBUIȚI

ArpiculturaCamera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad și Asociația Crescătorilor de Albine din România lansează, în perioada 28 februarie – 1 martie 2015, la EXPO Arad, prima ediția e unui eveniment dedicat sectorului apicol.
A(r)picultura va fi gazdă pentru producătorii și comercianții principalelor produse destinate apiculturii: utilaje apicole, faguri artificiali, unelte, echipamente, stupi și accesorii, hrană și biostimulatori pentru albine, medicamente ș.a.
Pentru publicul larg, va fi expusă o gamă variată de produse ale stupului: miere, polen, propolis, ceară și cosmetice care au la bază roadele stupului.
“O prioritate pentru Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad este susținerea mediului privat spre inovare și dezvoltare. Prin organizarea acestei expoziții, sprijinim valorificarea potențialului apicol al zonei, pentru modernizarea și adaptarea lui la cerințele Uniunii Europene. A(r)picultura este un eveniment de specialitate, care îmbină latura comercială cu cea de educație, prin conferințele tematice organizate. Ne adresăm și publicului larg care poate achiziționa produse fabricate direct de la crescătorii de albine”, a declarat Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad.
Evenimentul va fi deschis publicului larg de sâmbătă, 28 februarie, de la 10:00 la 18:00, până duminică, 1 martie, de la 09:00 la 16:00.
Evenimentul va cuprinde și o serie de conferințe dedicate sectorului apicol. Astfel sâmbătă, 28 februarie, începând cu ora 13:00, se vor desfășura conferințele? ”Influența produselor probiotice și prebiotice asupra stării de sănătate a familiilor de albine”, susținută de conf. dr. ing. Pătruica Silvia – Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii – Universitatea de Știinte Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara; ”Produse pe cale de brevetare – Supliment alimentar din plante utilizat în prevenirea și combaterea nosemozei la albine”, susținută de conf. dr. Narcisa Mederle – Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara, ”Propolisul – remediu – medicament”, susținută de dr. biochimist Mateescu Cristina – Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Apicultură; ”Bolile albinelor – prevenție – tratament”, susținută de dr. medic veterinar Poncea Andronescu Bogdan – Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Apicultură; ”Probleme actuale și de perspectivă privind apicultura în România”, susținută de ing. Fetea Ioan – președintele Asociației Crescătorilor de Albine din România, Tot sâmbătă, de la ora 14.00, se ve desfășura Adunarea Generală a membrilor Asociației Crescătorilor de Albine din România Filiala Județeană Arad, la care va participa președintele A.C.A din România ing. Fetea Ioan.

Comentarii

comentarii