Acasă Actualitate A reînceput să crească numărul de noi cazuri de COVID-19! Miercuri, în...

A reînceput să crească numărul de noi cazuri de COVID-19! Miercuri, în Timiș, aproape 100

DISTRIBUIȚI

Datele oferite de autoritățile din Timiș pe 29 decembrie arată că, după două săptămâni cu numărul relativ scăzut de noi cazuri de COVID-19, începe o nouă perioadă de creștere. De marți până miercuri, 92 de timișeni au fost depistați cu COVID-19. Anterior, în perioada Crăciunului, au fost în jur de 20 de noi cazuri zilnic. De asemenea, și de luni până marți au fost mai multe cazuri decât normalul ultimei perioade – 67. Miercuri, o veste o bună este că niciun timișean infectat.

Dintre cele 92 de persoane depistate cu infecție cu SARS-CoV-2 în Timiș de marți până miercuri, 51 sunt din Timișoara; cinci din Giroc, câte patru din Ghiroda și Birda; câte trei din Periam, Sânandrei și Moșnița Nouă: câte una sau două din alte 16 orașe și comune. Rate de infectare pe 14 zile de peste 2 la mie rămân doar la Criciova (3,72), Parța (2,44) și Bogda. La nivel de județ, rata este de 0,66. În Timișoara – 0,90.

În general, de marți până miercuri sunt scăderi ușoare, în tendința ultimelor săptămâni. Creșteri ar putea fi observate peste câteva zile, când în calculul ratelor intră și cazurile din această săptămână. Vă amintim că ratele sunt „decalate” cu trei zile față de numărul de noi cazuri. Pentru data de 29 decembrie, de exemplu, sunt avute în vedere cazurile raportate perioada 13 – 26 decembrie.

Focare active sunt aceleași trei: Colegiul Național Bănățean, Liceul „Grigore Moisil” și Școala Gimnazială nr. 6, toate din Timișoara. Primele două au câte patru cazuri, iar ultima – cinci.

În ceea ce privește vaccinarea, ritmul rămâne relativ constant. Marți, au fost administrate 1.032 de doze: 839 de Pfizer, 94 de Moderna, una de AstraZeneca și 98 de Johnson&Johnson. Dintre persoanele vaccinate marți, 199 au primit prima doză, 176 – pe a doua, iar 657 – pe a treia. În total, 653.733 de doze au fost administrate în centrele de vaccinare din județ, 316.481 de persoane finalizând schema de imunizare.

Comentarii

comentarii