Acasă Actualitate A sosit în Timișoara primul tramvai galben Bozankaya. Turcii vor mai livra...

A sosit în Timișoara primul tramvai galben Bozankaya. Turcii vor mai livra încă 16

DISTRIBUIȚI

Bozankaya a livrat, sâmbătă, 18 mai, către municipiul Timișoara primul tramvai din lotul de 17 pentru care a semnat contractul la începutul anului. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 33 de milioane de euro, în jur de 1,9 milioane de euro per tramvai. Toate tramvaiele vor fi livrate la Timișoara pâna la sfârșitul anului 2024.

Cele 17 tramvaie de culoare galbenă vor avea o lungime de aproximativ 30 de metri, o capacitate de transport de 251 de locuri, podea 100% coborâtă și aer condiționat. În plus, sunt dotate cu încălzire, Wi-Fi, GPS, panouri LED, sisteme de climatizare, sisteme de avertizare în caz de coliziune, reprezentând o investiţie în viitorul mobilităţii urbane din municipiul Timişoara.

Tramvaiele pot funcţiona autonom, pe baza bateriei, fără a fi conectate la reţeaua electrică, pe o distanţă de până la 70 de kilometri, fiind totodată şi cea mai mare performanță realizată până acum în istoria sistemelor de tranzit feroviar uşor. În plus, beneficiile ecologice ale acestor vehicule cu emisii reduse vor contribui la îmbunătățirea calității aerului și la protejarea mediului înconjurător.

„Suntem încântați să continuăm colaborarea cu Primăria Timișoara. Tramvaiul cu baterie produs de Bozankaya este o inovație tehnologică care va aduce beneficii semnificative pentru oraș, oferind o opțiune de transport mai ecologică și mai eficientă energetic. Este un pas important către un viitor mai sustenabil pentru întreaga comunitate”, a declarat Aytunc Gutay, președintele CA al companiei Bozankaya. 

Bozankaya a doborât un record mondial şi a câştigat premiul la categoria “The Most Innovative Company of Europe”, în octombrie 2021, din partea ERCI (European Railway Cluster Initiative), cea mai prestigioasă instituţie din domeniul tehnologiilor sistemului feroviar european.

Comentarii

comentarii