Acasă Eveniment A strigat după ajutor, apoi a dispărut sub apă. Un tânăr de...

A strigat după ajutor, apoi a dispărut sub apă. Un tânăr de 17 ani din Centru de plasament Zăgujeni, înecat în râul Timiş

1825
DISTRIBUIȚI

Tragedie, seara trecută, în apropiere de Zăgujeni, județul Caraș Severin, după ce un băiat de 17 ani, de la Centrul de Plasament “Buna Vestire” din localitate, s-a înecat în râul Timiș.

La fața locului s-a intervenit cu două echipaje de pompieri, formate din nouă subofițeri, o autospecială de prima intervenție și comandă, și o barcă din cadrul Detașamentului dr Pompieri Caransebeș, în sprijinul acestora venind de urgență și doi scafandri de la Inspectoratul pentru Situați de Urgență Arad, care au căutat persoană dispărută în albia răului.

Pentru a u;ura munca scafandrilor, s-a decis oprirea deversării apelor din barajele Poiana Marului și Rusca Teregova.

În jurul orei 22.00, după aproape 5 ore de căutări, pompierii au reușit să-l găsească pe baiat.

Din păcate, medicii care veniseră odată cu pompierii la fața locului n-au mai putut face nimic altceva decăt să constate decesul tănărului.

Potrivit informațiilor primite pe surse de presa locală, băiatul de 17 ani, împreună cu alți băieți, beneficiari ai Centrului de Plasament “Buna Vestire” Zăgujeni, au plecat la scăldat fără a anunța pe nimeni. Prietenii acestuia au sunat pe numărul unic de Urgență 112.

Tinerii i-ar fi spus unei instructoare de educație că pleacă la pescuit pe părâul Măcicaș. Au trecut drumul E70 și au ajuns la râul Timiș, iar băiatul de 17 ani ar fi vrut sa treacă înot apa.

După numai câteva secunde, însă, a strigat după ajutor, a intrat sub apă și nu a mai ieșit.

Comentarii

comentarii