Acasă Administraţie A treia provocare Retim: risipa alimentară! Cum o putem evita?

A treia provocare Retim: risipa alimentară! Cum o putem evita?

DISTRIBUIȚI

În cea de-a treia zi din provocare a RETIM, vorbim despre risipa alimentară – o problemă uriașă la care contribuim zi de zi și cu care se confruntă nu numai Timișoara, ci întreaga țară.

Într-o lume în care încă se moare de foame la propriu, statisticile privind risipa alimentară pe care o generăm cresc îngrijorător. Ce modalități de combatere a risipei alimentare avem la îndemână?

Retim explică:

Plan de mese (stabiliți meniul pe o săptămână în avans și cumpărați ingredientele doar pentru meniul prestabilit).

Fiți creativi! (exemplu: cu fructele prea coapte faceți prăjituri sau gustări sănătoase).

Congelați preparatele gătite care rămân după mese copioase (știați ca puteți congela aproape orice aliment fără să își piardă valoarea nutrițională sau gustul? Încercați!)

Compost (desigur, resturi de mâncare și alimente vor exista întotdeauna însă cum ar fi să începem să refolosim ceva într-un scop mai avantajos?)

După ce adoptați cel puțin unul dintre aceste noi obiceiuri, ce rămâne de aruncat… depozitați în pubela neagră în saci bine legați pentru e evita revărsarea conținutului – îndeamnă specialiștii Retim Timișoara.

 

Comentarii

comentarii