Acasă Administraţie ABAB cere părerea bănățenilor cu privire la Planul de Management al Spațiului...

ABAB cere părerea bănățenilor cu privire la Planul de Management al Spațiului Hidrografic Banat III 2022-2027

DISTRIBUIȚI

Administrația Bazinală de Apă (ABA) Banat Timișoara a publicat chestionarul la Planul de Management Bazinal al Spatiului Hidrografic Banat III prin care publicul interesat își poate aduce contribuția  la proiectul  Planului de Management actualizat al Spațiului Hidrografic Banat III (2022-2027).

Acesta este disponibil în secțiunea  Consultare Publică pe site-ul instituției.

Sorina Neaga a explicat că, în acest context, consultarea publică este privită ca o colaborare între toți utilizatorii apei și specialiștii ABA Banat, interesați să găsească soluții provocărilor cu care ne confruntăm atunci când folosim apa în diferite scopuri.

Chestionarul  a fost conceput având un dublu rol: informativ-educativ și de a solicita opinia factorilor interesați în domeniul gospodăririi apelor, adică acele persoane, organizații și instituții cu rol direct și indirect în protejarea apelor și prevenirea deteriorării lor.

Pentru a facilita interacțiunea cu factorii interesați, ABAB a pus la dispoziția acestora și chestionarul online, care poate fi completat și trimis către instituție în cel mai scurt timp.

Echipa ABAB de specialiști este disponibilă să preia sugestiile dumneavoastră până la data de 30 decembrie 2021. Acestea pot fi transmise fie direct de pe site prin completarea chestionarului disponibil în format online, fie prin completarea acestuia după ce îl descărcați. Dacă optați pentru a doua variantă, chestionarul, cu propunerile dumneavoastră, îl puteți trimite prin email, la adresa diana.cristescu@dab.rowater.ro sau prin poștă, pe adresa instituției, în atenția Dianei Cristescu.

După cum se știe deja, în Planul de Management actualizat al SH Banat se vizează îndeplinirea obiectivelor de mediu până în anul 2027. Mai exact, acestea se referă la menținerea și atingerea stării bune a corpurilor de apă (de suprafață și subterane) din Spațiul Hidrografic Banat. Acest lucru se poate realiza: prin identificarea presiunilor antropice importante şi a impactului acestora asupra stării apelor de suprafaţă şi subterane, apoi prin măsuri, acţiuni, soluţii şi lucrări pentru stoparea sau diminuarea efectelor negative ale activităţilor umane și prin reducerea poluării.

Observațiile și propunerile vor fi analizate, iar cele ce aduc plus valoare managementului resurselor de apă din S.H. Banat vor fi incluse în Planul de Management actualizat. Astfel, la finalul procesului, va fi identificat și implementat un set optim de măsuri, necesar menținerii și atingerii stării bune a apelor din Banat – a mai spus Sorina Neaga.

 

Comentarii

comentarii