Acasă Actualitate ABAB Timișoara atenționează: ”Acumularea “Trei Ape” din Caraș Severin nu a secat!”

ABAB Timișoara atenționează: ”Acumularea “Trei Ape” din Caraș Severin nu a secat!”

DISTRIBUIȚI

Administrația Bazinală de Ape Banat Timișoara atrage atenția că acumularea “Trei Ape” din județul Caraș-Severin nu a secat, așa cum unii lăsau să se înțeleagă, fără a verifica informațiile pe care le aveau !

Pentru că ABAB a primit o filmare care este pe rețelele de socializare și în care se prezintă o porțiune secată din acumularea „Trei Ape”, specialiștii în managementul resurselor de apă au analizat punctual această situație și fac următoarele precizări:

Acumularea “Trei Ape” nu a secat, ci are un grad de umplere de 67% din volumul la nivelul normal de retenție (NNR). În fotografiile de mai jos, puteți vedea cum arată astăzi acumularea “Trei Ape”.

În prezent, nivelul acumulării este mai jos cu 3,41 m sub NNR, fapt pentru care în coada ei o parte din cuveta lacului este “pe uscat”. Totuși, 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐨 𝐬𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐧𝐨𝐫𝐦𝐚𝐥𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐞𝐱𝐩𝐥𝐨𝐚𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐞𝐢 𝐚𝐜𝐮𝐦𝐮𝐥𝐚̆𝐫𝐢, care este autorizată în producerea de energie electrică și de atenuare a undelor de viitură.

Specialiștii ABA Banat monitorizează permanent situația acumulărilor și a cursurilor de apă din întreg spațiul hidrografic Banat, pentru a gestiona eficient resursa de apă de care dispunem.

Îi dorim publicului larg să conștientizeze că trebuie să folosim echilibrat și responsabil resursa de apă pe care o avem. Nu o irosiți! – atenționează ABAB. Foto acumularea Trei Ape, la momentul actual, 14 iulie 2022.

 

 

Comentarii

comentarii