Acasă Administraţie ABAB Timișoara, către bănățeni: ”Nu lăsați plasticul în apă!” În Dunăre ajung...

ABAB Timișoara, către bănățeni: ”Nu lăsați plasticul în apă!” În Dunăre ajung 1.500 de tone anual

DISTRIBUIȚI

Din respect față de mediu, Administrația Bazinală de Ape Banat lansează următorul mesaj: ”Nu lasă plasticul în apă!” Educăm! Prevenim! Apărăm!

În salopetele de lucru, cu mănuși și pungi de colectare deșeuri, angajații din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Caraș Severin desfășoară o amplă campanie de ecologizare a râurilor din județ.

Acum i-a venit rândul pârâului Boșneag, în zona podului rutier de pe DN 57 Moldova Nouă-Coronini.

Imaginile triste de pe cursul de apă Boșneag, afluent al Dunării, sunt aceleași, pe care le întâlnim aproape pe fiecare curs de apă pe unde au trecut oameni iresponsabili, fără respect față de semenii lor și față de mediu. Gunoaiele culese vin și din amonte, în acest caz, de pe raza localităților Moldova Nouă și Gârnic!

”Dar cum omul sfințește locul, felicităm întreaga noastră echipă, formația Moldova Nouă, care a curățat lună zona și care nu se dă bătută, crezând în puterea exemplului: că prin nenumăratele acțiuni de ecologizare ale echipelor de la Apele Române Banat se va produce o schimbare în bine a comportamentului comunității și administrației locale față de apă!

Pentru cei care respectă apa, vă prezentăm zona așa cum ar trebui să fie mereu: curată, fără PET-uri sau alte gunoaie în apă”, este mesajul ABAB Timișoara.

După estimarea Rezervației Biosferei Delta Dunării, toți afluenții Dunării transportă zilnic până la bătrânul fluviu, PET-uri și alte plastice în cantități care ajung la circa 1.500 de tone anual.

Nu mai arunca gunoiul în apă! Dacă ești la picnic pe malul apei, nu lăsa punga cu gunoi în natură, ia-o și du-o acasă la pubelă! -mai îndeamnă ABAB.

 

Comentarii

comentarii