Acasă Actualitate Abandonarea deșeurilor pe trotuar în saci de plastic – o modă de...

Abandonarea deșeurilor pe trotuar în saci de plastic – o modă de prost gust care se extinde ca SARS-COV2 la Timișoara

798
DISTRIBUIȚI

Poliția Locală Timișoara atenționează că, potrivit Legii nr. 211 din 2011, modificată prin Legea nr. 188 din 2019, sancțiunile pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt între 3.000 și 6.000 de lei, cu dispunerea ridicării acestora.

În cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locul în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7.500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului.

Așadar, la Timișoara, în ultima vreme, a apărut un curent, o modă, de cel mai prost gust, care sfidează nu numai aceste două norme juridice, dar și bunul simț și civilizația, pe care minunatul nostru oraș le are dintotdeauna.

Deși legea spune clar că nu avem voie să abandonăm deșeurile pe stradă în locuri nepermise și neamenajate, aroganța unor timișoreni sau (ne)timișoreni atinge cote maxime.

De fapt, este vorba de buticarii de la marginea trotuarului și de micii comercianți care își au chioșcurile pe întinsul Timișoarei. Aceștia își adună toate mizeriile de prin încăpere, le introduc în saci și cu cel mai mare tupeu le abandonează pe trotuar, de obicei, la semafoare, dar și în stațiile de tramvai, sfidând orice normă de convețuire socială.

Cu toții am observat această practică și ne lovim zilnic în deplasările noastre de sacii plini de gunoaie de pe trotuare.

Această modă contagioasă și sfidătoare a civilizației s-a născut de puțin timp, dar s-a extins în tot orașul ca noul coronovirus SARS-COV2 și continuă să se extindă cu mare repeziciune și să infesteze orașul.

Buticarii au început să o practice la scară largă în Timișoara 2021 – Capitală Culturală Europeană.

Poliția locală monitorizează fenomenul este cu ochii pe acești nemernici și îi amendează atunci când îi prinde.

Comentarii

comentarii