Acasă Actualitate Abonaţii Colterm plătesc acelaşi preţ pentru încălzire, şi în 2019

Abonaţii Colterm plătesc acelaşi preţ pentru încălzire, şi în 2019

1136
DISTRIBUIȚI

Abonaţii Colterm pot sta liniştiţi şi în 2019, pentru al şaptelea an, pentru că facturile rămân neschimbate, deşi preţul de producere a gigacaloriei va creşte. Diferenţa de preţ va fi suportată de la bugetul local. Aşa au decis consilierii locali, care au aprobat proiectul de hotărâre.

“Consider că merită, pentru că este extrem de important pentru Timişoara, gândind în perspectivă, nu numai pentru moment, să ţinem în viaţă societatea Colterm care este a primăriei 100%, iar pentru asta, evident, trebuie ca ea să aibă abonaţi. Şi ca să îi încurajăm pe cetăţeni să rămână abonaţi, venim cu această subvenţie suplimentară şi astfel, din 2012, de când sunt primar, am trecut în al şaptelea an ca primar, nu s-a majorat preţul la gigacalorie”, a declarat Nicolae Robu. Compensarea dată de primărie este de 60 de lei.

Consilierii locali au aprobat textul proiectului care spune că: “se aprobă preţul local al energiei termice facturată populaţiei de către Compania Locală de Termoficare Colterm S.A. la valoarea de 208,12 lei/MWh inclusiv TVA, începând cu data de 01 ianuarie 2019”.

Cei de la Colterm au arătat că preţul actual al energiei termice livrate consumatorilor din sistemul centralizat, este de 398,49 lei/Gcal (inclusiv TVA), respectiv 342,64 lei/MWh. (1 Gcal = 1,163 MWh). Acest preţ este alcătuit din preţul mediu de producere a energiei termice, la care se adaugă tarifele de transport, distribuţie şi furnizare. În acest moment, comparativ cu cheltuielile luate în calcul la fundamentarea preţurilor în vigoare, cheltuielile variabile (combustibilii, energia electrică, certificatele de emisii de gaze cu efect de seră) au suferit creşteri importante.

Oportunitatea şi solicitarea de modificare a preţurilor/tarifelor la valorile din documentaţie, au fost aprobate de către COLTERM prin HCA nr.87/19.10.2018.

În aceste condiţii, pentru păstrarea constantă a preţului de facturare la populaţie, ca măsură de încurajare a abonării la Compania Locală de Termoficare COLTERM S.A., se impune creşterea subvenţiei de la 134,56 lei/MWh la 194,02 lei/MWh, adică cu 59,46 lei/MWh cu TVA inclus, menţionează proiectul semnat de Chiş Culiţă şi Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii