Acasă Actualitate Acces limitat în parcarea DSP Timiș. O parte dintre angajați acuză „discriminare”...

Acces limitat în parcarea DSP Timiș. O parte dintre angajați acuză „discriminare” din partea directorului, conducerea invocă alte motive

DISTRIBUIȚI

De la începutul lunii martie, accesul în parcarea sediului Direcției de Sănătate Publică Timiș, situat pe b-dul. Victor Babeș, nr. 18, a fost limitat printr-o notă internă semnată de directorul Flavius Cioca. O parte dintre angajați ne-au transmis, pe 28 martie, că se simt discriminați de faptul că le este permisul accesul numai persoanelor „agreate” de director. În replică, conducerea instituției spune că altele au fost motivele pentru care s-a impus această limitare.

„De câteva zile suntem discriminați de către conducerea DSP Timiș, privind accesul în curtea instituției cu autoturismele cu care până acum intram fără restricție în aceasta locație. Vă expunem mai jos o Notă internă transmisă și semnată doar de către Directorul Executiv, în care o să observați că sunt câteva persoane «agreate» prezente in acest document. Îi cerem domnului director să ne explice după ce criterii a stabilit nominalizarea acestor persoane. Noi am observat că au fost stabilite după «ochi frumoși». Sunt prezente persoane care nu au nici măcar funcții de conducere, dar sunt acceptate cu autoturismele lor private fără nicio logica, în timp ce noi, ceilalți avem accesul interzis. Domnul director dispune de proprietatea DSP Timiș ca de propria proprietate. Suntem colege și colegi de la toate compartimentele, care acum stăm în stradă cu autoturismele noastre  simțindu-ne discriminați față de ceilalți colegi, curtea fiind jumătate neocupată”, ne-a scris luni seară „un grup de angajați discriminați ai DSP Timiș”.

Marți, 29 martie, am cerut și punctul de vedere al conducerii DSP Timiș. Nota internă trimisă de angajații nemulțumiți s-a dovedit, într-adevăr, a fi autentică, însă motivele invocate pentru limitarea accesului ar fi altele: în trecut se bloca accesul spre farmacie, iar suprafața parcări ar fi oricum deja prea mică, raportat la numărul de mașini ale angajaților. De asemenea, nu ar exista niciun criteriu de „discriminare”, potrivit conducerii direcției.

Iată ce ne-a transmis Cornelia Bubatu, purtător de cuvânt al DSP Timiș: „Având în vedere aspectele prezentate de către o parte din colegii DSP Timiș referitoare la nemulțumirile legate de restricționarea accesului în curtea instituției din B-dul Victor Babeș nr.18, facem următoarele precizări:

  • Decizia a survenit ca urmare a frecventelor blocaje în accesul auto pentru aprovizionarea farmaciei instituției, provocate de prezența în parcare a mașinilor angajaților din această locație.
  • De asemenea, extinderea parcului auto al insituției necesită o suprafață mai mare decăt în trecut, iar în situații de urgență (risc epidemiologic, PSI etc) manevrele de ieșire sau intrare a mijloacelor de transport sunt greoaie, uneori imposibil de efectuat.
  • În ceea ce privește nominalizarea persoanelor cărora li se permite accesul, menționăm faptul că această decizie nu a avut intenția de a favoriza pe unii în detrimetrul celorlalți, activitatea tututor angajaților fiind apreciată în mod egal”.

Pe nota internă semnată de Flavius Cioca, cea care ar arăta presupusa „discriminare”, sunt trecute, pe lângă numele conducătorilor instituției și alte persoane „agreate”, unele cu numărul de înmatriculare al mașinii de serviciu, altele fără. Iată documentul care a iscat controversele:

Comentarii

comentarii